Tarih: 08.05.2020 19:02

ESNAFA SİCİL AFFI GETİRİLSİN, MADDİ DESTEK SAĞLANSIN ve KOLAY KREDİ İMKANI VERİLSİN...

Facebook Twitter Linked-in

 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında; Hükümetin ekonomik istikrar kalkanı paketiyle çok sayıda tedbir ve teşvik açıkladığını, bunların yanı sıra TBMM’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de destek verdiği kanun teklifiyle, ekonomik ek tedbirlerin yürürlüğe girdiğini görmekteyiz.

Açıklanan ekonomik istikrar kalkanı paketiyle; esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucaklayan tedbirler hayata geçirilmişse de, halen çok sayıda esnaflarımızın mağduriyeti devam etmektedir. 

Berber, kuaför , kahvehane ve çay ocağı, lokanta, tuhafiyeci ve pazarcı gibi esnaflarımız çoğunun iş yerleri zorunlu olarak günlerdir kapalı iken, açık olanların işleri de oldukça azdır. Evinde kalan esnaflarımızın çok sayıda ödemeleri bulunmaktadır. 

Her ne kadar bazı borçlar ötelense de, içinde bulunduğumuz kriz döneminde iş yapamayan esnafımız, 3 veya 6 ay sonra bu biriken borçlarının altından kalkamayacaktır. Çoğu esnafımızın kira borcu ödenemeyecek durumdadır.

Esnaflarımıza bir yılı geri ödemesiz olmak üzere, beş yıl vadeli en az 50 bin TL faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnaflarımıza verilecek kredilerde; sicil kayıtları bir defaya mahsus temizlenmeli, bürokratik işlemler azaltılmalı, esnaftan istenen teminatlar kaldırılmalıdır. 

Eğitim-öğretime ara verilmesi nedeniyle, mağdur olan servisçi ve kantinci esnafımıza da destek sağlanmalıdır. Şehir içi yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşıyan otobüsçü, minibüsçü gibi toplu taşıma yapan esnafımıza ve çalışma günleri kısıtlanan taksici esnafımıza nakit ve yakıt desteği sağlanmalıdır. 

Esnafımızın faturalarının ödenmesinde maddi katkı sağlanmalı veya en az dört ay süreyle ertelenmelidir. SGK primleri işyerlerinin kapalı olduğu süre için devlet tarafından karşılanmalı, özel bankalar kolay kredi imkanı ile esnaflarımıza destek sağlamalıdır.

Bu duygularla Koronavirüs tehdidinin ülkemizde bir an önce son bulmasını temenni ediyorum ve esnaflarımıza işlerinde ve ödemelerinde Allah’tan kolaylıklar diliyorum. 

Av.Mustafa ÇÖLKESEN
MHP Aksaray İl Başkanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —