Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Geleceğe Nefes, Milli Ağaçlandırma Günü

Geleceğe Nefes, Milli Ağaçlandırma Günü

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Geleceğe nefes olmak için Aksaray’da binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes, Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında 81 ilde düzenlenen eş zamanlı dikim programı Aksaray’da Hicip ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ve birim amirleri ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz 40 bin fidan dağıtımı programına katıldı. Burada vatandaşlara fidan dağıtan Vali Aydoğdu Yeşil Aksaray vurgusu yaparak ağaçlandırma çalışmalarına destek olan vatandaşlara teşekkür etti.

- ‘Biz gittikten sonra geriye kalan sermayemiz bu fidanlarımız olacak’

Aksaray’da Hicıp Ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikimi programına katan Vali Aydoğdu Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, birim amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, güvenlik güçleri, ve vatandaşların katılımıyla ‘Geleceğe Nefes, Milli Ağaçlandırma Günü’ kampanyası kapsamında Hicip Orman sahasında 81 ilde aynı anda başlatılan fidan dikim programına katıldı.

2022 yılı için planlanan 826 bin fidanın 5.000’i 11.11.2021 tarihinde saat 11:11’de toprakla buluşturulduğunu ifade eden Vali Aydoğdu yaptığı açıklamasında; 2022 yılı için belirlenen dikim sahalarına toplam 826 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Geleceğe Nefes, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 5 bin fidan dikimine başladıklarını ifade eden Vali Aydoğdu: “Ağaç, bir şehri şehir yapan en önemli değerlerden birisidir. Kurumlarımız, STK’larımız gençlerimiz, öğrencilerimizle hep birlikte bir ağaç diktik. Biz gittikten sonra geriye kalan sermayemiz bu fidanlarımız olacak. Modernleşmenin çok hızlı geliştiği dünyada ağaçlara, fidanlara çok ihtiyacımız var. Diktiğimiz fidanlarla geleceğe bir nefes olmak istiyoruz. Çünkü bazen hepimiz bu keşmekeş içeresinde dinlenmek istiyoruz. Onun için ağaçlar bence bizim en iyi dostlarımız. Gittikçe bu ihtiyacı daha fazla hissedebileceğiz. Aksaray’da her yıl binlerce fidan diktiğimiz zaman inşallah bundan 10-15 yıl sonra Aksaray o tarihi misyonundan aldığı ismi yeşil Aksaray’ı tekrar hak etmiş olacak. Günlerimiz hep ağaçlı olsun, fidanlı olsun, onlar gibi yeşil olsun, temiz olsun ve düzgün olsun diyorum ‘dedi.



Haberi Sesli Oku