Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Genel Af ve Bağkur reformu Türkiye’ye barışı getirebilir

Genel Af ve Bağkur reformu   Türkiye’ye barışı getirebilir

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, genel af ve ehliyet affı ile Bağkur reformunun en büyük toplumsal talepler arasında yer aldığını söyledi.

Memleketi Tokat’ta İl ve İlçe binası açmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin Alpay, şehir gündemine dair de değerlendirmeler yaptı. Yeni seçilen Tokat Belediye Başkanına hayırlı olsun dileklerinde bulunan Alpay, şunları söyledi:

“Tokat Belediyesi’nde işten çıkarmalara son verilsin”

“MHP Tokat Belediyesi’ni kazandıktan sonra işten çıkarmalar yaşanıyor. İnsanların ekmeğiyle kimse oynamasın. Hiçbir işçinin işine son vermeden kamu hizmeti yapsınlar. Kendilerine sadece MHP’liler değil bütün siyasi partilere mensup insanlar oy verdi. Bu gerçeği unutmamaları lazım.”

“Milletvekilinin kardeşi neden İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı yapıldı?”

Tokat MHP Milletvekili Yücel Bulut’un Bursa’da yaşayan kız kardeşini Tokat’a Belediye Başkan yardımcısı olarak getirmesini skandal olarak niteleyen Genel Başkan Alpay, Ankara’dan da başka bir ismin Başkan Yardımcısı yapıldığını hatırlatarak, “Bu atamaları siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. Bu atamalar hangi başarı kıstasına göre yapıldı? Kim bu arkadaşlar? Nerede, nasıl bir başarı gösterdiler ki şehirlerini terk edip Tokat’a getirildiler ve Başkan Yardımcısı yapıldılar? Üstelik sorumluluk alanlarına baktığımızda, örneğin Milletvekilinin kardeşi olan hanımefendiye İmardan sorumlu Başkan Yardımcılığı verilmiş. Son derece hassas bir konuda böyle bir yetkiyi kardeşe vermek hiçbir etik kuralına uymuyor.” diye konuştu.

“Staj, çıraklık ve bir bütün halinde Bağkur reformu”

Alpay, İl Başkanlığı açılışı için geldiği Tokat’ta gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Staj ve çıraklığın emekliliğe sayılmasını bekleyen tescil mağdurları ve emeklilikte pirim gün indirimi bekleyen esnafların verilen sözlerin tutulmasını beklediğini ifade eden Hüseyin Alpay, “Siyasi iktidar sadece verdiği sözleri tutsa sorunların yarısı çözülecek.” dedi.

“Türkiye’ye barış genel af ile gelebilir”

‘Genel Af’ ile birlikte, insan canına kastetmeyen ve yaralamayan herkesin, bir defaya mahsus affedilerek ehliyetlerine kavuşmaları gerektiğinin altını çizen Milli Sol Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Toplumsal barış genel af ile mümkündür. Hapishanelerin kapasiteleri çoktan dolmuş vaziyette. Siyasi tutuklular dahil olmak üzere ilan edilecek genel af ve sözünü ettiğimiz kriterleri taşıyanlar için gerçekleştirilecek ehliyet affı Türkiye’ye barışı getirecektir” ifadelerini kullandı.

 



Haberi Sesli Oku