Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÖÇMENLER BİLGİ DESTEK PROJESİ ÇERÇEVESİNDE YARIŞMA DUYURULDU

GÖÇMENLER BİLGİ DESTEK PROJESİ ÇERÇEVESİNDE YARIŞMA DUYURULDU

GÖÇMENLER BİLGİ DESTEK PROJESİ ÇERÇEVESİNDE YARIŞMA DUYURULDU

 

Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın temel projesi çerçevesinde "Kazakistan'daki yurttaşların ve göçmenlerin bilgi desteği ve sosyal adaptasyonu için medya stratejisi", "Afganistan'da İstikrarsızlık: Orta Asya'daki güvenliği ele almanın yolları" konulu bir makale yarışmasını duyurdu. Bu yarışmanın organizatörleri projenin katılımcıları – UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medya Bölümü öğretmenleri, Uluslararası Bilim Geliştirme Merkezi ve El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi.

Yarışmanın amacı, Kazakistan'daki barış girişimlerini duyurmak ve teşvik etmek, genç nesil için yurttaşlık eğitimi oluşturmak, siyasi etkinliği artırmak, yetenekli öğrencileri belirlemek ve desteklemek, öğrenci yayınlarının kalitesini artırmaktır.

Yarışma, "En iyi uzman makalesi", "En iyi sosyo-politik makale", "Afgan sorununu çözmede yenilikçi yaklaşım" adaylarında düzenleniyor.

Yarışmada dereceye girenlerin yazıları ulusal medyada yayınlanacaktır. İlgili adaylarda yarışmanın kazananları diploma ve değerli ödüller ile ödüllendirilecektir. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara sertifika verilmektedir.

Doktor, Profesör Nazgul Shyngysova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası Bölüm Başkanı

Almatı/Kazakistan



Haberi Sesli Oku