Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM BİZE

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM BİZE

IHLARA KASABASIN DA ŞEHİT ATEŞİ YÜREKLERİ YAKTI.

 

 

 

AYNI TİYATROYU BİR DAHA SERETTİK

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM BİZE  

Yüce ve kutsal değerler için yaşamını yitiren kişilere şehit denir. Bu kişiler, savaş meydanında, yurdun sınırlarını beklerken veya askerlik vazifesini ifa ederken hayatını kaybetmiş olan Efendimize komşu olmaya nail olmuş kişilerdir. Her ne kadar makamların en kutsallarından birine nail olunsa da ölümün her türlüsü geride kalanlara zordur. Yüreklere ateşler düşer kalpler burkulur.

Dün akşam saatleri itibari ile bu kez şehit ateşi Şehrimize düştü. Aksaray Ihlara kasabasından vatan savunmasını kendisine meslek edinmiş Şahin Sarılmaz isimli kardeşimizin şehit düştüğünü öğrendik. Ihlara Kasabası ile birlikte tüm şehir şehidimizin acısını yüreklerinde hissetti. Büyükler kendisini Şehidimizin Anne Babasının yerine koydu. Akranları ise kendisini şehidimizin yerine koydu hep birlikte bu acıyı yaşayarak şehidimizi toprağa verdik. Vatan sağ olsun. Rabbim mekanını cennet efendimize komşu etsin. Şehidimizin ailesine ve tüm sevenlerine Allahtan Sabrı-cemil niyaz ederiz.

Şehidimizi toprağa verdik vermesine lakin yine her şehit cenazesinde yaşadığımız yaşanmasını istemediğimiz riya kokan gösteriş kokan ikiyüzlülük kokan davranışları hep birlikte seyrettik. Tabiri caiz ise aynı tiyatronun aynı perdesini tekrar seyrettik.

ŞEHİT CENAZESİNDE RESİM ÇEKTİRMEK ÖNEMLİ DEĞİL ŞEHİDİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİDİR.

Bir bölgede şehit verildiği zaman bütün siyasilerimiz bürokratlarımız cenaze namazına akın ederler, sıra ile şehit olan yiğidimizin babası ile çocuğu ile resim çektirirler sonra bu resimleri sosyal medyadan yayınlarlar amaç bellidir biz şehitlerimize sahip çıkıyoruz ya sonrası o şehidin babası ne durumda eşi ne durumda çocukları ne durumda soran var mı aranızda. Bizde merak ettik Şehrimizde daha önce çeşitli nedenlerle şehit düşmüş 145 şehidimizin ailelerini temsil eden Şehit Aileleri derneği başkanına durum nedir diye. Şehit ailelerine sahip çıkılıyor mu ? sizleri ziyaret ediyorlar mı? Şehitlerin emaneti olan Şehit çocuklarının Şehit eşlerinin şehit babalarının sıkıntıları gideriliyor mu?

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’a sorduk.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Başkan bu konuda çok dertli; bazı siyasetçiler yağmuru olmayan bulut gibi gelirler ziyaret eder giderler sorunlarımızı sorarlar anlatırız ama hiçbir çözüm bulunmaz. Bazı siyasetçilerimiz telefonlarımıza dahi cevap vermez cenazeye gider resim çektirirler. Bürokratlarımız da siyasilerimiz doğrultusunda hareket ederler. En kötüsü de şehitler arasında ayırım yapılması Allah aşkına böyle bir şey olur mu?

Anadolu’da eski bir gelenek vardır; Bir şehre şehit cenazesi gelince cenazeye o şehirde ki şehit yakınları hepsi katılır şehit ailesine cenaze sonrasında taziye verir teksin ve teselli eder. Bir şehit babasının diğer şehit babasına sarılıp Vatan sağ olsun demesi diğer kırk bin kişiden eftal dir; çünkü o acıyı bizler yaşadık. Şimdi ise bırakın Tüm şehit yakınlarını 145 şehidimizi temsilen ben Şehit Aileleri Derneği Başkanı olarak cenazenin haberi verilmedi. Hem de Şehrimizin Valisinin bu konuda kesin talimatı olmasına rağmen telefon dahi açılmadı. Siz düşünün bu şehirde Şehit yakını olmanın ne demek olduğunu.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Valimiz de olmasa inanın ne yapardık bilmem bunun için her ikisinede ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek Hseyin Başkan sözlerini bitirdi.

Hüseyin Başkanı dinler iken gözlerimiz doldu, velhasıl bizde biliyoruz ki bizim insanımız aydınlığı değil aydınlıktan ziyade  parlak gözükmeyi sever. Malesef toplumumuz bu.

MAHMUT ESKİL

AKSARAY KAPADOKYA GAZETECİLER CEMİYETİ

 



Haberi Sesli Oku