Geçen günlerde Sivas'ta bir okulda 9. sınıf öğrencisi E.T. isimli kız öğrencinin, sınıf arkadaşları tarafından uğradığı şiddet, diğer öğrenciler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Ve bu sadece bir tanesi. Kimse kusura bakmasın! Bunun gibi akran zorbalığı yaşayan birçok olay gündeme geliyor.
Kısacası değinmek istediğim şu: zorunlu eğitim, adı üzerinde eğitim yani öğretim değil.
Öğrenme zaten belli bir yaştan sonra kişilerin birçoğunun maalesef aklında kalmıyor.
Gençlik maalesef elimizden kayıp gidiyor. Bizler ise hala 4+4+4 mü olsun yoksa farklı mı olsun diye tartışıyoruz.
Tartışılacak bir konu var ise geleceğin nesilleri yani gençlerin alacağı ve alması gereken eğitimleri tartışalım, hiç olmazsa nedeni bu sebeple ortaya çıkar. Ahlaklı olmayan bir nesilde bilgi olsa neye yarar? Herkes eteğinde taşı bir yere döker.
Bu konu acilen ülkemizde ele alınması gerekir. Biz bazı konularla uğraşırken gençlerimiz, gelecek nesillerimiz elimizden gider.
Onun için her şeyi bir kenara bırakıp gençlerle ilgilenmemiz gerekir. Yoksa geri dönüşü olmayan sorunlar ve büyük enkazlar bizi bekler.
Umarım birileri bu konuya et atar.
Sizi Rabb'ime emanet ediyorum. Bir dahaki yazımda nasip olursa görüşmek dileğiyle..."