Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HEM ÜLKEMİZ HEM DE ÜRETİCİMİZ KAZANIYOR

HEM ÜLKEMİZ HEM DE ÜRETİCİMİZ KAZANIYOR

HEM ÜLKEMİZ HEM DE ÜRETİCİMİZ KAZANIYOR

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile beraber Lale bağlarında sebze üreticilerini ziyaret etti. Başkan Dinçer, devlet desteğinin üretimi artırdığını söyleyerek “Hükümetimiz her alanda yerli ve milli üretimi destekliyor. Verilen hibe desteği üretimi artırıyor, hem ülkemiz hem de üreticimiz kazanıyor” dedi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer beraberindeki Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile birlikte Laleli Mahallesinde sebze üretimi yapan Hasan Hüseyin Ulu’ya ait sera bahçesinde incelemelerde bulundu.

 

Devlet desteği ile serasını büyüterek üretimini bu yıl 3 kat daha artıran üretici Hasan Hüseyin Ulu, aldığı teşviklerle yıllık 25 ton sebze üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın sanayi şehri olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılıkta önemli mesafe kat ettiğini söyleyerek “Aksaray’ımız her alanda gelişen ve ekonomisi dinamik bir şehir. Hükümetimizin verdiği destek birçok yerli üreticimize fayda sağlıyor. Üretimlerini arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

 

Örtü altı üretimde yüksek kalitede verim elde edildiğini aktaran Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray genelinde birçok üreticinin teşviklerden faydalandığını ve sebze üretiminin son yıllarda arttığını söylediler.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Alayhan Köyüne Giderek Tarım Arazisi Doludan Zarar Gören Çiftçilere “Geçmiş olsun” Dileğinde Bulundu

 

 

BAŞKAN DİNÇER “ALIN TERİ İLE ÜRETİME DEĞER KATAN ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde şiddetli dolu yağışı nedeniyle ekili tarım arazilerinde büyük çapta hasar meydana gelirken, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediye meclis üyesi Nurettin Yar, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ile İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav birlikte Alayhan köyüne giderek, tarım arazileri hasar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, ekili tarım arazileri hasar gören çiftçiler ile yaptığı görüşmede geçmiş olsun dileklerinde iletti.

Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada hükümetin çiftçilerin mağduriyetini gidereceğini ifade ederek “Aksaray’ımız tarımla Türkiye’de önde gelen iller arasında, tarımsal faaliyetler açısından. Yakın zamanda dolu felaketi ile karşı karşıya kaldı Bu yağıştan Alayhan ve civarındaki köylerimizde etkilenmiş, yağış nedeniyle zarar gören çiftçilerimiz olmuştu. Ziraat Odası Başkanımız, Tarım İl Müdürümüz ve meclis üyemiz ile birlikte Alayhan köyümüze gelerek zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Alayhan Köyünde, burada da bin 500-2 bin dekarlık bir zarar tespit edilmiş durumda. Tarım İl Müdürlüğümüz bu bölgede toplam olarak tespit ettikleri 5-6 bin dekar civarında bir zarar tespiti gerçekleştirdiler. İnşallah hükümetimiz konuyla ilgili çalışmaları en kasa zamanda tamamlayıp mağdur olan çiftçilerimizin mağduriyetlerini giderecektir. Allah bir daha böyle afetler vermesin. Rabbim beterinden korusun. Alın teri ile üretime değer katan çiftçi ve üreticilerimizin her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

 

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile Alayhanlı çiftçiler, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e çiftçilere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Teşekkür etti.



Haberi Sesli Oku