Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HER GÜN GELİŞEN VE BÜYÜYEN ÜNİVERSİTEMİZ 14 YAŞINDA!

HER GÜN GELİŞEN VE BÜYÜYEN ÜNİVERSİTEMİZ 14 YAŞINDA!

(Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi)

*Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimlerine devam eden Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitime geçekleri 4.  eğitim yıllarının başlamasına kadar Aksaray’daki Kampüs sahasında teorik eğitimleriyle birlikte pratik eğitimlerini de yapacakları binanın hazırlanması ve Diş Hekimliği fakültesinin açılmasıyla gelişmesinde ivme kazanacak olan ASÜ 14 yıllık bilgi birikimi ve Rektör Yusuf Şahin’in 1’i kendisinden önceki yönetimle birlikteki ve 2. si ise kendisinin döneminin tecrübeleriyle birleşmesiyle ve buna siyasetçiler tarafından da sağlanacak destekle tüm engellerin bertaraf edilmesi işten bile değil.

 

 

    Bu gün 14 yıl önce düne denk gelen 29 Ocak 2005 günü TBMM’sinin genel kurulunun açılmasıyla başlayıp  ertesi gün olan 30 Ocak sabahına kadar aralıksız olarak devam eden çetin müzakerelerin ardından içinde Aksaray’ında bulunduğu Ak Parti hükümeti tarafından hazırlanan ilk Üniversite kurulması kanunu olan 15 devlet üniversitesinin kurulmasıyla ilgili kanunun kabul edilmesiyle 1 asra yakın aradan sonra Aksaray ili olarak  yeniden akademik eğitim veren kendi kurumumuza kavuştuk.

İLK REKTÖRDEN İTİBAREN GÖREV YAPANLARIN SAMİMİ ÇABASIYLA VE SİYASET KURUMUNDANDA ALINAN DESTEKLE BÜYÜYEN GELİŞEN ÜNİVERSİTEYE KURULACAK DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN AKSARAYDA EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİLMESİNİN SAĞLANMASIYLA ŞİMDİYE KADARKİ KISKANDIRAN BAŞARILARA İVME KAZANDIRILACAK!

    30 Ocak 2005 sabahı içinde bizim Üniversitemizin de bulunduğu Ak Parti hükümetleri döneminde hazırlanan 15 devlet üniversitesinin kurulmasıyla ilgili ilk kanunun kabul edilmesinden sonra dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından siyasi taraf kirlik nedeniyle veto edilmesinin ardından bu kanunun 2.5 ay sonra 2006’nın  Mart ayında TBMM’sinde aynen kabul edilerek yürürlüğü girmesiyle önce Üniversitemizin kurucu Rektörlüğüne atanan Profesör Necdet Sağlam’ın samimi ve fedakar çalışması.

   Ardından bu göreve getirilen Profesör Mustafa Acar ve Rektörlük görevine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2. Defa geçen yıl atanan Profesör Mustafa Şahin’inde aynı şekildeki samimi çabalarıyla.

    Bu çalışmalarında kendilerine tam destek veren ilimiz iktidar milletvekillerinin de, mülki ve mahalli idarecilerle Meslek Odaları ile STK larında tam desteğiyle her geçen gün öğrenci sayısı, eğitim kalitesi ve öğrencilerinin eğitim ile barınma standardıyla ivme kazanan ASÜ bünyesine Senatodan kararı alınan Diş Hekimliği fakültesinin de katılması.

      Bu yıl 3. yıllarına başlayacak olan Aksaray Tıp Fakültesi öğrencilerinin 4. Yıllarını Aksaray’da okuyabilmeler için gerekli olan teorik eğitimi verecek bina ile pratik eğitim alacakları biriminde hazırlanmasıyla büyümesi ivme kazanarak devam edecek.

YUSUF HOCANIN 6 PRENSİBİNİN UYGULANMASIYLA KAZANAN ASÜ, KAZANAN AKSARAY OLACAK!

  11 Temmuz günü Orta Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve 68 Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti üyeleri olarak 2. defa Rektörlük görevine seçilmesinden dolayı tebrik etmek ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak için ziyaret ettiğimiz Rektör Profesör Dr. Yusuf Şahin hoca ilki Mustafa Acar dönemindeki  yönetim içindeki tecrübesi, ikincisi ise kendi dönemindeki tecrübesi ve bilgi birikimiyle katılımcıların beklediğini fazlasıyla verdi.

   Özellikle bu çalışmalarının anahtarı olacak 6 ana prensip altında topladığı yol haritasında belirttiği;

“Dünle bugün, bu yılla bir önceki yıl arasında bir fark olmasını arzu ediyoruz.

   Bu farkın birden bire çok yüksek aralıklarla gerçekleşmesi de gerekmez.

   Bir diğer prensip olarak, az da olsa devamlı olan işler yapmayı daha anlamlı buluyoruz.

   Bir kereye mahsus, devamı olmayan, yarım kalan çalışmalar yapmak yerine, kalıcı ve süreklilik arz eden işleri önceliyoruz.

   Yaşadığımız çağın insanının en büyük hastalıklarından bir tanesi sayılardır.

    Bizim sayı takıntımız yok.

    Nicelikten çok niteliğe, içeriğe ve derinliğe ehemmiyet veriyoruz; bu bizim üçüncü prensibimiz.

   Dördüncü prensibimiz ise sistematik hatalar yapmamaktır.

   Meleklerle çalışmıyoruz, insanız ve elbette hatalar yapabiliriz.

  Ama biz, sistematik hatalar yapmamaya özen gösteriyoruz.

  Hata ile sistematik hata birbirinden farklıdır.

  Biz, sürekli tekrar eden aynı hataları yapmamaya hassasiyet gösteriyoruz.”

 Faaliyetlerimizin merkezinde Kültür-Sanat Var

Kadınların, kampüsteki işlerin yürütülmesine dair karar mekanizması içerisinde olmalarını değerli bulduklarını ve bunun da beşinci prensibi oluşturduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Özellikle kız öğrencilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz.

   Bu, aynı zamanda medeniyetimizin de bir gereğidir. Sorunlara ya da gelişmelere sadece erkek gözüyle bakmak, toplumun yarısını oluşturan kadınların bakış açılarını ve önerilerini kaçırmak demektir.

    Bu nedenle Üniversitemizde kadın yöneticilerin oranı yüzde 35-45 bandındadır ve bu oran Türkiye ortalamasının da, şehir ortalamasının da üzerindedir.

   Kültür-sanat etkinliklerine verdiğimiz değer ise altıncı prensibimizdir.

   Ülkemizde ciddi bir kalkınma hamlesi yaşandı. Bunu kültür-sanatla desteklememiz, ilerleyişimiz açısından kıymetli.

  Tüm faaliyetlerimizin merkezinde kültür-sanat var. Öğrencilerimizin oluşturduğu topluluklar eliyle bu faaliyetler yürütülüyor. Kültür-sanat çalışmaları nezaket, zarafet, sevgi gibi derinlikli duygularımızı geliştiriyor ve bunu daha çok geliştirmek, geleceğimiz açısından önem teşkil ediyor”  sözleri ve bunlar için herkesten destek ile fikir beklemesi ASÜN nün geleceğini daha aydınlık kılıyor.

     (Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi)

 



Haberi Sesli Oku