Tarih: 24.01.2020 17:53

İL BAŞKANI ALTINSOY’DAN TKDK İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aksaray İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.

 

TKDK’nın uygulamakta olduğu IPARD hibe programı kapsamında yürütülen faaliyetler ve açık olan proje başvuru çağrı dönemi hakkında TKDK İl Koordinatörü Metin Alp Altınsoy’dan bilgi alan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, TKDK’nın kırsal alanların gelişimi açısından önemli bir kurum olduğunu dile getirdi.

 

Sağlanan destekler ile yapılan yatırımların Aksaray ekonomisine ciddi katkı sağladığının altını çizen İl Başkanı Altınsoy, her yatırımın işsizliği önlediğini vurguladı. TKDK’nın önümüzdeki süreçte de birçok yatırıma öncülük edeceğini aktaran Altınsoy, İl Koordinatörü Altınsoy’a ve kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.

 

AK Parti İl Başkanı Altınsoy’a nazik ziyaretleri için teşekkür eden İl Koordinatörü Metin Alp Altınsoy, 2013 ile 2015 yılları arasında IPARD 1 Programı ile 344 adet sözleşmeye 45 milyon 198 bin 918 TL, 2016 ve 2020 yılları kapsamında ise imzalanan 97 adet sözleşmeye de 36 milyon 308 bin TL destek verildiğini bildirdi.

 

AB standartlarında, sürdürülebilir birçok işletmenin kurulmasına destek verdiklerine de değinen İl Koordinatörü Altınsoy, bu destekler sayesinde 1800 kişiye iş imkanı sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Koordinatör Altınsoy, ayrıca IPARD II Programı ile desteklenmeye başlanan yeni yatırım alanlarının Aksaray’ın tarımına ve ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını, vatandaşlar tarafından da yoğun bir ilginin gösterildiğini vurguladı.

 

İl Başkanı Altınsoy, karşılıklı iyi dileklerin ardından İl Koordinatörlüğü’nden ayrıldı. 24.01.2020

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI

HÜSEYİN ALTINSOY

2020 / 448




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —