Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İL MÜFTÜSÜ HASAN HÜSEYİN GÜLLER'DEN BAŞKAN DİNÇER'E ZİYARET

İL MÜFTÜSÜ HASAN HÜSEYİN GÜLLER

İL MÜFTÜSÜ HASAN HÜSEYİN GÜLLER'DEN BAŞKAN DİNÇER'E ZİYARET

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’i makamında ağırladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ve il Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Pandemi sürecinde vatandaşların ibadetlerini gönül rahatlığı ile yerine getirebilmeleri için işbirliği içerisinde yürüttükleri çalışmaları değerlendirdiler.

Bilim Kurulu kararı ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yerine getirilen Cuma Namazı ibadeti öncesinde Aksaray Belediyesi tarafından tüm camilerde dağıtılan maskeler ve tek kullanımlık seccadelerin kullanımının virüsün yayılımcı etkisini azalttığı konusu istişare edildi.

Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Belediye Başkanı Evren Dinçer’in pandemi sürecinin en başından itibaren camilerin temizlenmesinde, dezenfekte edilmesinde, ücretsiz maske ve tek kullanımlık seccade dağıtılmasında göstermiş olduğu gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in nazik ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GENÇLERİN VERİMLİ ZAMAN GEÇİREBİLECEKLERİ MEKANLAR MASAYA YATIRILDI

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Başkan Vekili Hıfsı Peker ile birlikte Aksaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’i ve beraberindeki Aksaray Üniversitesi akademisyenlerini makamında ağırladı.

Yapılan ziyarette pandemi sürecinde Aksaray Üniversitesinin uzaktan eğitimi ve dijital çalışmaları konuşulurken Aksaray Belediyesinin gençlerin kendini geliştirebilmeleri için hayata geçirdiği tesisler masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’e Gençlerin verimli zaman geçirebilmeleri için yakın zamanda açılışını gerçekleştirecekleri Bilim Merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Dinçer, yakın zamanda açılacak olan Bilim Merkezinin Orta Anadolu’nun en donanımlı bilim merkezi olacağını ifade etti. Hizmete açılması ile birlikte Robotik kodlama eğitimlerinden İHA ve SİHA laboratuvarına kadar gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri, kitap okuyabilmeleri, ARGE çalışmaları yapabilmeleri, için her türlü imkânın Bilim Merkezinde olduğunu söyledi. Ayrıca gençlerin kitap okumaları, ders çalışmaları ve araştırma yapmaları için Fatih Mahallesinde bulunan Genç Osman Millet Kıraathanesini ve Nuri Yazıcı Kitap Konağını gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini belirtti.

Kitap konaklarına olan yoğun talebe değinen Belediye Başkanı Evren Dinçer, ilki Paşacık Mahallesinde olmak üzere 3 yeni kitap konağının da temel atma töreninin gerçekleştirildiğini yakın zamanda hizmete açılacağının altını çizdi. Yerel yönetimler olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin ise pandemi dolayısı ile eğitimlerin uzaktan verildiğini belirterek Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerini tam ve eksiz bir biçimde almaları için gayret ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’e ve beraberindeki akademisyenlere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen, beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı Evren Dinçer’e iadeyi ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, geçtiğimiz günlerde tekrar MHP Aksaray İl Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Çölkesen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen’de beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Evren Dinçer’e iadeyi ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, misafirlerine Aksaray’da hayata geçirdiği yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje aşamasında olan çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanlık makamında yapılan görüşmede Cumhur ittifakının sağlam temeller üzerinde Aksaray’da ve ülke genelinde güzel işler başardığının mesajları verildi. Birlik, beraberlik ve istişare içerisinde Aksaray’a güzel işler kazandırıldığı ifade edildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, MHP Aksaray Başkanı Mustafa Çölkesen ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

 



Haberi Sesli Oku