Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İMANİ, İNSANİ VE VİCDANİ BİR YÜKSELİŞ: MİRAÇ

İMANİ, İNSANİ VE VİCDANİ BİR YÜKSELİŞ: MİRAÇ

İMANİ, İNSANİ VE VİCDANİ BİR YÜKSELİŞ: MİRAÇ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Miraç Kandili münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Hayat içeresinde, bireylerin ve toplumların manevi dönüşümü için kandillerin eşsiz bir ikram ve özel vesileler olduğunu belirten Rektör Şahin, böylesi nadide zaman dilimlerinde herkesin ortak bir yön ve duygu etrafında buluşabildiğini vurguladı. Miraç Kandilinin de insanlık açısından çok özel anlamlar içerdiğini dile getiren ASÜ Rektörü, “Miraç; imani, insani ve vicdani bir yükseliştir. Miraç; benlikten bizliğe, şahsilikten kardeşliğe, yalnızlıktan birlik ve beraberliğe dönüştür. Miraç; Peygamber Efendimizin ilahi lütuflarla dolu mukaddes yolculuğudur ve bu yolculuk, tüm insanlığın mana ufkunu aydınlatan bir ışıktır…” dedi. Vicdani yükseliş için Peygamber Efendimizin Yüce Allah’tan alıp insanlığa ilettiği evrensel mesajları daha iyi kavramak gerektiğine değinen Şahin, “Bu ilahi mesajlar kurtuluş için birer reçetedir ve ibadetler, dualar, niyazlarla taçlandırılmalıdır” dedi.

 

Şahin, kutlama mesajını şu sözlerle tamamladı: “ASÜ ailesi başta olmak üzere, şehrimizin, ülkemizin ve İslam Âleminin kandilini kutluyoruz. Bu güzel gecenin müminlerin yükselişine ve bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık başta olmak üzere, insanlığın içinde bulunduğu bir takım sorunlardan kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz.



Haberi Sesli Oku