Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İŞKUR’DAN EN ÇOK ENGELLİ İSTİHDAM EDEN AKSARAY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

İŞKUR’DAN EN ÇOK ENGELLİ İSTİHDAM EDEN AKSARAY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

İŞKUR’DAN EN ÇOK ENGELLİ İSTİHDAM EDEN AKSARAY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

BAŞKAN EVREN DİNÇER

“ İÇİMİZDEN BİRİ OLAN ENGELLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

“Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına neler yapabiliriz bunun mücadelesi içerisindeyiz.”

 

3 Aralık dünya engelliler günü dolayısıyla Aksaray İŞKUR il müdürü Mahmut Akkuş, aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray engelliler derneği başkanı Bekir Kaya, Aksaray engelli anneleri derneği başkanı Gülay Öztürk, Gönül dostları derneği başkanı Şükran Gevenç, Beyaz ay derneği başkanı Gül Karakoyun, Aksaray otizm dayanışma derneği başkanı Neriman Gün, işitme engelliler derneği temsilcisi Yakup Amaç’tan oluşan heyet belediye başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti.

 

Başkan Evren Dinçer, yaptığı açıklamada öncelikle tüm engellilerin gününü kutlayarak sözlerine şöyle devem etti “ Belediye olarak bizde sosyal belediyecilik anlayışı gereği içimizden bizden birileri olan engellilerimizin her zaman yanındayız. Bu bağlamda hem istihdamlarına katkı sağlamak için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Diğer taraftan sosyal hayatta karşılaştığımız zorluklar ve hayatı kolaylaştırmak adına neler yapabiliriz bunun mücadelesi içerisindeyiz. Engellilerimize yönelik yapacağımız çalışmalar seçim öncesindeki vaatlerimiz içerisinde de yer alıyordu. Gelişen süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlar ve daha güzel ne yapabiliriz bunun da arayışı içerisindeyiz. Hem ben hem çalışma arkadaşlarım çevre illerde, Türkiye’deki ve dünyadaki uygulamaları yakından takip ediyorlar. Bizlerde de bunu şehrimizde uygulamak adına çalışma içerisindeyiz. İnşallah umut ediyoruz yakın zamanda bu konuyla ilgili daha somut çalışmalarımız ve hizmetlerimiz ortaya çıkacak. Bunu vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu vesileyle 3 Aralık dünya engelliler günü ’nü kutluyorum.”

 

İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ise yaptığı açıklamada “ Sizleri ziyaret sebebimiz öncelikle 3 Aralık dünya engelliler günü münasebetiyle, kamu STK işbirliği açısından da İŞKUR müdürlüğü olarak Aile ve çalışma sosyal hizmetler il müdürlüğü olarak ve yine engelli derneklerimiz, engelli platformlarımızla dayanışma içerisinde en fazla engelli istihdam eden kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu manada da belediyemizin hem engellilerimizin çalışmalarına, meslek edindirme kurslarına, diğer sosyal kültürel yönden gelişimlerine yönelik olarak yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etmek, hem de istihdam boyutu ile en fazla engelli istihdamı gerçekleştirmesi nedeniyle Teşekkür etmek için gelmiş bulunuyoruz. Bir kez daha hem derneklerimiz adına hem de bakanlığımızın müdürleri olarak sizlere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

İŞKUR il müdürü Mahmut Akkuş, 3 Aralık dünya engelliler günü dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyarette Aksaray’da en çok engelli istihdamı gerçekleştiren kurum unvanını elde eden Aksaray belediyesi adına belediye başkanı Evren Dinçer’e teşekkür plaketi takdim etti.



Haberi Sesli Oku