Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İSTİKLAL MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIĞA OLAN İNANCIMIZIN DESTANIDIR

İSTİKLAL MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIĞA OLAN İNANCIMIZIN DESTANIDIR

İSTİKLAL MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIĞA OLAN İNANCIMIZIN DESTANIDIR

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşımız, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir” dedi.

 

‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayımlayan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İstiklal Marşı’nın en kıymetli ortak değer olduğunu vurguladı.

 

“İstiklal Marşımız bağımsızlığa olan inancımızın destanıdır” diyen Altınsoy, “İstiklalimizin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü, Kurtuluş̧ Savaşı’mızın adeta manifestosu olan ve vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verildiği bir dönemde yazılan İstiklal Marşımız, ortak sesimiz, ortak vicdanımız, en kıymetli ortak değerimizdir. Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında en veciz biçimde ortaya konan hasletlerimiz, milli ve manevi değerlerimiz, ideallerimiz, bugün ülkemize yönelen her tehditte kendini gösteren milli mutabakatın temel unsurlarıdır. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marsımız, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.”

 

Mehmet Akif Ersoy’un başta İstiklal Marşı olmak üzere bütün eserleri ve fikirleri ile her zaman saygıyla yad edileceğini belirten Başkan Altınsoy, “İstiklal Marşımızın kabulünün 99’uncu yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve İdlib’de vatanı için canını feda eden tüm Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi. 12.03.2020

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI

HÜSEYİN ALTINSOY



Haberi Sesli Oku