KAÇAK AV YAPMAYA ÇALIŞAN ŞAHISLAR KIS KIVRAK YAKALANIP CEZALANDIRILDI

KAÇAK AV YAPMAYA ÇALIŞAN ŞAHISLAR  KIS KIVRAK YAKALANIP CEZALANDIRILDI

KAÇAK AV YAPMAYA ÇALIŞAN ŞAHISLAR KIS KIVRAK YAKALANIP CEZALANDIRILDI

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde doğal hayatın ve yaban hayvanların korunması amacıyla kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edilmektedir.

 

Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle müşterek olarak Aksaray İli genelinde kaçak ve yasak yöntemlerle avlanmaya karşı denetim faaliyeti icra edilmiştir.

 

İcra edilen denetim faaliyetleri esnasında, avlaklarda izinsiz avlanan iki şahıs yakalanmıştır. Şahısların bulunduğu arazide yapılan kontrollerde otların arasına gizlenmiş, çalışır vaziyette (1) adet ses yayın cihazı, (1) adet akü ve (1) adet bağlantı kablosu ile yapılmış kuş sesi çıkaran (bıldırcın, keklik vb.) ses-yayın cihazı bulunmuştur. Ses-yayın cihazının yaban kuşlarını avlamak için tuzak olarak hazırlanan düzenek olduğu tespit edilmiştir. Şahıslara, Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten kişi başı (3.291,00) TL olmak üzere toplam (6.582,00) TL idari para cezası uygulanmış olup ele geçirilen cihazlar imha edilmek üzere Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, doğal hayatın ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir.