Tarih: 06.03.2020 20:03

KADINLAR BAŞ TACIMIZDIR

Facebook Twitter Linked-in


Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım dedi. 
Milletvekili İnceöz yaptığı açıklamada “AK Parti olarak kadınlara her zaman destek sağladık gerek yönetimde olsun gerekse İŞKUR vasıtasıyla meslek edinmede olsun Kadınlara desteklerimiz artarak devam etti. Başkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan “Kadını hayatın her alanında hak ettiği konuma çıkartacak tedbirleri aldık, imkânları sağladık. Bundan sonra da, 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürürken, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız” sözü toplumun her alanında yer alan kadınlarımıza Ak Parti İktidarı olarak kadınlarımıza verdiğimiz önemi göstermektedir. Bu anlamda Başkanımızın Kadınlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü hayatın temel alanları olan eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılım açısından, kadınlarımızın da erkeklerle eşit düzeyde fırsat eşitliğine sahip olma hakları konusunda yapılan çalışmaların gereğini ve önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Yapılan kanun ve düzenlemeler ile ülkemiz dünyanın birçok ülkesine kıyasla yüksek standartlara ulaşmıştır. Ancak devletimiz mevcut durumu yeterli görmeyerek her geçen gün artan nispette başta eğitim olmak üzere, gerek siyaset ve sosyal hayatta gerekse ekonomik hayatta, kadınlarımızın statüsünü iyileştirici çalışmalarına devam etmektedir.
Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Türk kadını millet hayatımızın her döneminde diğer milletlerin kadınlarına oranla önemli roller üstlenmiştir. Özellikle Kurtuluş mücadelesinde sergilediği güçlü, cesur, vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyete giden yolda gerek cephede, gerek cephe gerisinde aktif görev üstlenmiştir. Bugünde çeşitli eserleri incelediğimizde Selçukludan, Osmanlıdan gelen mimari eserlerdeki kadın isimleri de o dönemdeki kadın izlerini bize göstermektedir.
Kadınlarımız; analarımız, bacılarımız ve eşleri




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —