Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KADİR GECESİNİN TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUZ

KADİR GECESİNİN TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUZ

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGIYLA ANIYORUZ

KADİR GECESİNİN TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Kadir Gecesini yazılı bir basın açıklamasıyla tebrik etti.

 

Ramazan Ayının baştan sona kadar müminler için çok büyük nimetler ve manevi imkânlar içerdiğini, Kadir Gecesinin de bu nimetlerden birisi olduğunu belirten Rektör Şahin, “Yüce Allah’ın kullarına sunduğu en önemli kurtuluş fırsatlarından birisi olan Kadir Gecesi, bireylerin hayatını bütünüyle etkileyebilecek özellikle haizdir. Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunun belirtilmesi, Kadir Gecesinin bireylerin hayatına tesirinin ne denli büyük ve kalıcı olabileceğinin en önemli göstergesidir” dedi. Ramazan Ayının sonuna yaklaşıldığını, ibadetler, dualar, niyazlar, yakarışlarla dolu günleri Kadir Gecesiyle taçlandırmak gerektiğini belirten Prof. Şahin, böylesi önemli günleri hakkıyla idrak etmenin hem bireysel, hem de toplumsal hayatın olumlu yönde dönüşümüne önemli katkılar sağladığını vurguladı.

 

Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlar getirmesinin temenni ediyor, başta ASÜ ilesi olmak üzere, tüm şehrimizin, ülkemizin ve İslam âleminin kandilini kutluyoruz.”

 

  BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGIYLA ANIYORUZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

 

19 Mayıs 1919 tarihinde aziz ecdadın bağımsızlık ateşini yaktığını, o gün yanan büyük ateşin bugün de karanlıkları aydınlattığını ve pek çok millete ilham kaynağı olduğunu kaydeden Şahin, “Tüm benliğinde ve ruhunda özgürlük ve bağımsızlığı büyük bir aşkla benimsemiş kahraman milletimiz, zorluklar karşısında hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Bu kararlılık ve büyük ideallere ulaşma arzusu, yüksek bir iman ve feraset ile eşsiz zaferler kazanmış, kudretini tarihin sayfasına altın harflerle kazımıştır” dedi. Kahraman ecdadın asil mücadelesinin bugünün gençlerinin de ilhamı olduğunu belirten ASÜ Rektörü “19 Mayıs 1919’da, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kutlu bağımsızlık mücadelesinin 101’inci yıldönümünde, büyük ülkemizin, geleceğin en büyük ülkesi olması adına yapılan her çalışmayı destekliyor ve katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Değişen dünyayı, yenilenen teknolojiyi, dijitalleşen endüstriyi iyi takip etmeli, bunları yaparken de ait olduğumuz kökleri unutmamalıyız. İyi eğitim almış, tarihini ve kültürünü bilen, milletine, devletine, bayrağına, inancına aşkla bağlı gençler, yarınların Büyük Türkiye’sinin mimarlarıdır. Biz gençlerimize güveniyor ve destekliyoruz” dedi.

 

Prof. Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız Türkiye’nin tüm kahramanlarını derin bir saygı, minnet ve dua ile anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. Aynı coşku ve heyecanla nice bayramlara…”



Haberi Sesli Oku