Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Kahraman şehitlerimizin ebedileşen çağrılarıyla meydanlardayız.

Kahraman şehitlerimizin ebedileşen çağrılarıyla meydanlardayız.

Kahraman şehitlerimizin ebedileşen çağrılarıyla meydanlardayız.

Bismillahirrahmanirrahim 
Selam olsun canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına..
Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına..
Selam olsun zulme sessiz kalmayan, gücü yettiğince zalimin karşısına dikilen vicdanlı insanlara..
Selam olsun boykotu gevşemeyen, kararlılıkla protestolara ve boykota devam eden koca yürekli insanlara..
Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 45. haftasında yeniden Gazze'yi hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldik. 
Kahraman şehitlerimizin ebedileşen çağrılarıyla meydanlardayız.
Gazze topraklarında devam eden soykırım niteliğindeki katliamların üzerinden 76 yıl geçti. 7 Ekim’den bu yana neredeyse koca bir yıldır işgalci İsrail ordusu işbirlikçileri ile kabaran suç dosyalarına yenilerini eklemeye, aktif soykırıma devam etmektedir. Siyonist zalimler ‘emzikli bebekten ak saçlıya kadar’ nefes alan her canlının katledilmesini kendilerine hak görmektedir. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler ise onları alkışlar eşliğinde ülkelerinde ağırlamış, zulme açıktan destek vermiş, insan hakları ve medeniyet iddiaları konusunda ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.  
Buna karşın; sistematik olarak devam eden katliamlara, etnik temizlik politikalarına maruz bırakılan, 360 km2’ lik alanda üzerine yağan tonlarca bombayı ‘bir paratoner misali’ toprağına gömen Gazze halkı; aylardır devam eden açlığa, kıtlığa, salgın hastalıklara, yardımsız bırakılmaya, her türlü şiddet ve işkencelere, mallarının ve hatta derilerinin ve organlarının çalınmasına rağmen davasından en ufak bir taviz vermeden onurlu ve güçlü direnişine devam etmektedir. 
Biz, zulme karşı duran hekimler, sağlık çalışanları ve yeryüzünün onurlu ve vicdanlı insanları olarak bu savaşta duruşumuzu ve tarafımızı ortaya koyuyoruz.  Gazze’ de barışın ve insanca yaşamın tesisi doğrultusunda elimizden gelen mücadeleye devam edeceğiz. 
Gazze’de sağlık personeli, basın mensubu, gönüllü, sivil, kadın, çocuk ayırımı yapmaksızın kıyım yapan terörist ve sapkın topluluğa karşı sadece hekim kimliğimizle değil; toplumun vicdan sahibi bir ferdi olarak iyilik mücadelemize devam edeceğiz. 
Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız. Zira zulme karşı ve engel olmak bu dünyada evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Dün olduğu gibi bugün de İsrail’i kınadığımızı ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Hepinizi aktif boykot hareketine katılmaya davet ediyoruz. 
Son günlerde boykotun ve özellikle teknolojide antiemperyalist tutumun önemini yaşayarak gördük. Boykot yapıldığında firmaların nasıl geri adımlar attığını veya yabancı, emperyal, siyonist firmaların teknolojisi kullanıldığında nasılsın fecaat tabloya yol açtığını gördük.  Bizler vatandaşlar olarak sloganımızı tekrar ve tekrar söyleyecek ve bunu yaşamaya devam edeceğiz. 
Yılmadan Ve Yıkılmadan Protestoya Ve Boykota Devam!

Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle, protestomuzla, boykotumuzla Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.
Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze’ye ve onurlu ve hür insanlarına selam olsun…

 

Kanıksamayacağız! X2
Normalleştirmeyeceğiz! X2
Sabırla ve azimle X2
zulme karşı duranlar olacağız! X2



Haberi Sesli Oku