Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAHVEHANE İŞLETEN ESNAF "OYUN OYNANMASI YASAĞI" NEDENİ İLE ZOR DURUMDADIR

KAHVEHANE İŞLETEN ESNAF

KAHVEHANE İŞLETEN ESNAF "OYUN OYNANMASI YASAĞI" NEDENİ İLE ZOR DURUMDADIR

▶️ Kovid-19 tedbirleri kapsamında işyerleri iki aydan fazla bir zaman kapalı olan kahvehane işleten esnaflarımızın iş yerlerinin açılmasına 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle izin verilmiştir.

▶️ Bazı kahvehane işleten esnaf işyerini kısmen belli saatlerde açmış, bazıları ise hiç açmamıştır. Bunun sebebi ise kahvehanelerde "oyun oynama yasağının" halen devam etmesidir. Oyun oynanması yasak olduğu için kahvehanelere müşterileri gitmemektedir.

▶️ Bu kahvehane işleten esnaflarımız hayatlarını günlük kazandığı para ile devam ettirdiği için; her birinin kira ödemeleri, fatura ödemeleri, SGK ödemeleri gibi zorunlu giderleri vardır. İl merkezi ve merkeze bağlı köylerde yaklaşık 300 kahvehane esnafı aynı sıkıntıyı yaşamaktadır.

▶️ Bu nedenle yetkililerin belirleyeceği kurallara uymak kaydı ile kahvehanelerde "oyun oynanması yasağı" kaldırılmalıdır. Yine bu esnaflarımızın ekonomik olarak soluk alabilmeleri için iki yıl ödemesiz, uzun vadeli ve faizsiz kredi imkanı tanınmalıdır.

▶️ İlimizde kahvehane işleten ve bu zorluklara dayanma çabasında olan tüm esnaflarımıza, bu yaşanan zor durumdan bir an önce kurtulmaları dileği ile Allah'tan kolaylıklar diliyorum.

 

Av.Mustafa ÇÖLKESEN

MHP Aksaray İl Başkanı



Haberi Sesli Oku