Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KALANLAR MİLLET BAHÇESİ ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

KALANLAR MİLLET BAHÇESİ ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

MİLLET BAHÇESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Kalanlar Mahallesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi, tamamlandığında şehre nefes aldıracak.

Gelecek nesillerin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlamak, şehir genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek için yapımına başlanılan Millet Bahçesinde vatandaşlar doğanın tadını çıkartacak.

Kalanlar Mahallesinde yapımının yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü Millet Bahçesinin kapalı alanlarındaki kaba inşaatları büyük oranda tamamlandı. Toplamda 42 Bin Metrekare alan üzerinde hayata geçen Millet Bahçesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Proje dahilinde dikilmesi planlanan 15 bin adet ağacın büyük bir kısmı toprakla buluşturuldu. 762 metrekare alana sahip çocuk oyun alanında, 95 metrekarelik fitness alanında, 78 aracın sığabileceği otoparkta, engelli araçlarının park edilebileceği 4 adet engelli açık otoparkında da çalışmalar sürdürülüyor. Vatandaşların aileleri ile birlikte dinlenebileceği 27 adet ahşap kameriyelerin yapımı devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenilen bin 343 metrekare bitki gösteri alanı, 200 metrekarelik kuru havuz ve yürüyüş parkurlarında son şeklini almaya başladı. Zengin yeşil alan varlıkları ile sınırlı kalmayacak olan Millet Bahçesine kitap severler içinde Millet Kıraathanesi yapılacak.

Yapımı devam eden Kalanlar Millet Bahçesi ile ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şehrin ilk Millet Bahçesi olma özelliğine sahip olan Kalanlar Millet Bahçesinin yapımının hızla sürdürüldüğünü bildirdi. Hizmete açıldığında şehre nefes aldıracak bir merkez olacağını duyurdu.



Haberi Sesli Oku