Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KALPLERİMİZ YAN YANA… BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN 

KALPLERİMİZ YAN YANA… BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN 

KALPLERİMİZ YAN YANA… BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bireysel ve toplumsal bakımdan çok özel anlamlar ihtiva eden; bereket, paylaşma ve arınma süreci olan Ramazan’ın sonuna gelindiğini anımsatan Şahin, “Gönülleri tesiri altına alan manevi bir iklimi birlikte yaşadık ve artık uğurluyoruz Böylesi güzel bir süreci, birlik ve beraberlik içerisinde bizlere yaşatan Rabbimize şükürler olsun” dedi. Bu yıl pandemi münasebetiyle günlük hayat pratiklerinde değişiklikler olduğunu, Ramazan Ayının da -alınan önlemler kapsamında- bireysel ve toplumsal sağlığı korumak adına sosyal mesafe kurallarına üst düzeyde riayet ederek geçtiğine dikkat çeken Şahin, “Allah’a çok şükür alınan önlemlerin faydaları gün geçtikçe daha belirgin şekilde görülüyor. İnşallah en kısa sürede bu süreci hayırla atlatacağız” dedi. Bayramda da sosyal mesafe kurallarının geçerli olacağını ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirten Şahin, “Bu bayram aşina olduğumuz diğer bayramlardan daha farklı olacak. Belki fiziki olarak sevdiklerimizin yanında olamayacağız ama kalplerimiz birlikte atacak. Biz, darlıkta ve varlıkta birbirine sımsıkı sarılan bir milletiz. Bu bayram dayanışma için sosyal mesafeyi korumak zorundayız. İnşallah en kısa zamanda tüm bu salgın süreci sona erecek” dedi. 

Bayramların sevgi ve anlayış olduğunu da belirten Şahin, mesajını şu şekilde tamamladı: “ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm şehrimizin ve ülkemizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor; huzur, esenlik ve sağlık içinde yeni bayramlara erişmeyi temenni ediyoruz.”



Haberi Sesli Oku