Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ İL TEMSİLCİSİ CELİL ACAR’IN 100. YIL MESAJI     

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ İL TEMSİLCİSİ CELİL ACAR’IN 100. YIL MESAJI     

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ İL TEMSİLCİSİ CELİL ACAR’IN 100. YIL MESAJI


          Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 100.’üncu yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladığımız bugün, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin de atıldığı bir gündür. Bu müstesna günün akşamı saat 21.00’da tüm Aksaray’ı balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı okumaya ve binalarımızı, iş yerlerimizi Türk bayrağı ile süsülemeye davet ediyorum.
           Günümüzde en çok yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın büyük ve güçlü Türkiye ideali ile yetiştirilmelidir. Bize düşen görev ise; çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek için gayret sarf etmeliyiz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir.
           Bu duygu ve düşünceyle; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve Türk Milletinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutlar; üzerinde yaşadığımız toprağı vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum.

 



Haberi Sesli Oku