Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Aksaray İl Temsilciliğine Celil Acar'ın atandığı bildirildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Aksaray İl Temsilciliğine Celil Acar

Cumhurbaşkanı - Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kuruluşunu tamamlayan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısında, 79 ilin temsilcileri belirlenerek kamuoyuna açıklandı


Cumhurbaşkanı - Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kuruluşunu tamamlayan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısında, 79 ilin temsilcileri belirlenerek kamuoyuna açıklandı. Aksaray’dan da Celil Acar, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Aksaray İl Temsilciliğine resmen atandı. Acar; birlik ve beraberlik içerisinde, hem bölgemizde, hem ülkemizde hem de yurtdışında faaliyetler yapılacağını söyleyerek, çalışmaların kamuoyu ile düzenli şekilde paylaşılacağını söyledi. KGK Aksaray İl temsilcisi Celil Acar, oluşumun tamamlanmasında emeği bulunanlara da teşekkürlerini sundu.
Mehmet Ali Dim Başkanlığındaki, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, ilk kez Ankara-Çankaya’da genel merkez binasında düzenlenen Aralık 2019 olağan toplantısında önemli kararlar aldı.
Genel Başkan M. Ali Dim başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Genel Başkan Vekili Osman Altınışık, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Aydemir, Veli Altınkaya ve Elşad Eyvazlı ile Genel Sekreter Kahraman Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Tattersall ve Genel Mali Sekreter Lütfü Karakaş, Genel Mali Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetinkaya ile Yaygın Medya Meclisi Başkanı Salih Zeki Sarıdanişmet ve Yerel Medya Meclisi Başkanı Yusuf Ziya Çakır yer aldı.
KGK Genel BaşkanI Dim’in açılış konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri de birer konuşma yaparak, sorumlu oldukları alanlarla ilgili gerçekleştirilen ve yapılacak olan faaliyetlerle ilgili kısa bilgiler aktardılar.
CUMHURBAŞKANI ONAY VERDİ, 2 AY DA KURULDU
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin gerekli prosedürlerinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile iki ay içerisinde kurulduğunu ve ülke geneline yayıldığını ifade eden Konseyin Genel Başkanı M. Ali Dim, sözlerine genel merkez binasında katkısı bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Genel Başkan Dim açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:
“Ülkemize ve sektörümüze hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bize her daim destek olan ve bize yüklediği misyonla ülkemiz ve milletimiz adına birer nefer olmamızı sağlayan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na minnettarız. Konseyimiz yurtiçi ve yurtdışında misyonuna uygun olan çalışmalarını büyük bir özveri ve heyecanla sürdürmektedir.
YURTİÇİ ve YURTDIŞINDA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
2020 yılında da en az üç yurtdışı ve en az üç de yurtiçi etkinlik planlıyoruz. Kardeş ülke Ürdün’de Haziran ayında bir medya buluşması gerçekleştireceğiz. Mart veya nisan gibi de Balkan coğrafyasında bir etkinliğimiz olabilir. Eylül veya ekim ayında da çok farklı bir coğrafyada olabiliriz. Ülkemizde de bir çok şehrimizden davetler var. Vaktimiz elverdiğince programlamaya gayret edeceğiz. Amacımız, mesleki dayanışmamızı en üst düzeye çıkartarak ülkemiz ve milletimiz adına sinerji yaratmak. Her geçen gün kan kaybeden sektörümüzün sorunlarının çözümü ve emekçilerimizin refahı adına güçlü bir mesleki ve örgütsel yapı olarak inisiyatif almaktan gocunmayız. Her alanda yerli ve milli duruşumuzla saygın bir yer edinmeye başladık. İnşallah birkaç yıl sonra çok farklı ve çok daha güzel şeyler söylüyor ve yapıyor olacağız.
Bu vesileyle statümüz gereğince, Ankara ve İstanbul dışındaki illerimizde temsilcilerimizi belirledik ve kendilerine tebliğ ettik. Ayrıca, her temsilcimizin ismini kendi İl Valilik makamına da birer yazıyla bildirdik. Çok titiz bir araştırma ve inceleme neticesinde belirlenen temsilcilerimiz kendi şehirlerinde mesleki kariyerlerinin zirvesinde olan gazetecilerden oluşuyor. Tüm değerli temsilcilerimize KGK ailesine katıldıkları için teşekkür eder, hayırlı olmasını ve hem sektörümüz hem de ülkemiz hayrına başarılı çalışmalara imza atılmasını temenni ediyorum “dedi.

 



Haberi Sesli Oku