Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KURTULUŞ KAPALI SEMT PAZARI HİZMETE AÇILDI

KURTULUŞ KAPALI SEMT PAZARI HİZMETE AÇILDI

KURTULUŞ KAPALI SEMT PAZARIMIZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

BAŞKAN DİNÇER; “MAHALLE MECLİSLERİ İLE HALKIMIZI YÖNETİME DAHİL EDİYORUZ”

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU; ‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in geleneksel hale getirdiği Mahalle Meclisi toplantıları bu hafta Kurtuluş, Laleli ve Bahçeli mahallesi sakinleri ile gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesinin vatandaşların ve esnafların talebi üzerine çalışma başlatarak Kapalı Pazar haline getirilen Kurtuluş Semt Pazarı’nın açılışı Mahalle Meclisi toplantısında yapıldı.

Mahalle Meclisi toplantısına ev sahipliği yapan Kurtuluş Kapalı Semt Pazarında çalışmalar vatandaşların ve Pazar esnafının talebi üzerine başlatılmıştı. Pazar alanını modernize etmek, vatandaşların ve esnafların iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapma imkanı sunmak için Kurtuluş Semt pazarı baştan aşağı yenilendi.

Kurtuluş Kapalı Semt Pazarının yenilenmesi çalışmaları kapsamında Pazar alanı üzerindeki deforme olmuş ve yıpranmış örtü alanı iş makinaları ile temizlendi. Pazar alanın su kanalizasyon yağmur suyu şebeke hattı gibi alt yapı eksiklikleri giderilerek sıcak asfalt serim işlemi gerçekleştirildi. Alt yapı eksikliklerinin ve sıcak asfalt serim çalışmalarının ardından çelik çatı konstrüksiyon çalışmaları ile Pazar alanının üzeri tamamen kapatıldı.

Kurtuluş, Laleli ve Bahçeli mahallesi sakinlerinin gönül rahatlığı ile kullanabileceği şekilde tasarlanan Kurtuluş Kapalı Pazar alanı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk’ün, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları’nın, Belediye Başkan Yardımcılarının, Belediye meclis üyelerinin, muhtarların, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve mahalle sakinlerinin katılımları ile hizmete açıldı.

Mahalle Meclisi programında açılışı yapılan Kurtuluş Kapalı Semt pazarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Dinçer, göreve geldiklerindeki ilk çalışmalarının Kurtuluş Laleli ve Bahçeli Mahallesinde olduğunu söyledi. Başkan Dinçer, 2,5 yılda Kurtuluş Laleli ve Bahçeli mahallerinde yapılan belediye çalışmalarını tek tek sıraladı.

Başkan Dinçer konuşmalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Kurtuluş Laleli ve Bahçeli Mahallelerimize göreve geldiğimiz günden beri eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu Mahallelerimizdeki en büyük eksikliğimiz alt yapı eksikliğiydi. Bu kapsamda su kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları kapsamında toplam 16 Bin 765 metre alt yapı çalışması yaptık.

Mahallelerimizde bulunan parkların eskimiş veya deforme olmuş kısımlarını periyordik aralıklarla yeniledik. Parklarımıza aydınlatmalar yerleştirerek güvenli hale getirdik. Latif Emekli Caddesinde 6 Bin 100 metrekarelik alanda içerisinde yürüme yolu olan basketbol sahası, spor aletleri, oyun grupları ve dinlenme alanlarının olduğu yeni bir park için çalışmalarımız devam ediyor.

Yine mahallerimizde ihtiyaç duyulan noktalara tatlı su çeşmeleri yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Asfalt ve kaldırım gibi konularda ise üç mahallemiz için rekora ulaşılmış durumda. Hala bugünde asfalt ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor.

Bu mahallelerimizde ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğümüz ailelerimize sıcak yemek, alışveriş çeki, okul kıyafeti desteği, kırtasiye desteği gibi sosyal yardımlarımız rutin olarak yapılıyor. Bizler bu toplantılarda sizlerin istek ve taleplerini dinlemek mahallerimizde sorun varsa yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ‘’Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in konuşmasının ardından Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da Kurtuluş semt pazarında yapılan modernizasyon çalışmasının çok yerinde ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i ve emeği geçenleri tebrik ederek başarılar diledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, beraberindeki başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile vatandaşların talep ve önerilerini not aldılar. Çözüm önerilerinde bulundular.

Mahalle Meclisi toplantılarına katılan Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e Kurtuluş semt pazarında yapılan çalışmalar başta olmak üzere tüm çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Mahalle meclis toplantısı ile kendilerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Mahalle Meclisi toplantısının ardından günün anısına fotoğraf çekimleri yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılışa katılan protokol üyeleri ve davetliler ile birlikte Pazar alanında incelemelerde bulundu.



Haberi Sesli Oku