Tarih: 08.06.2024 13:24

'Kuyu-4' Operasyonlarında Organize Suç Örgütlerinin Elebaşıları Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticari yapmak ve suçtan elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik 4 ayrı organize suç örgütüne yönelik yapılan Kuyu-4 Operasyonları'nda suç örgütlerinin elebaşlarının yakalandığını duyurdu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bu operasyonlarda suç örgütlerinin elebaşıları Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız'ın yakalandığını duyurdu.
 
Bu dört suç örgütünün, şu ana kadar yapılan tespitlere göre, ülkemiz ve farklı ülkeleri kapsayan operasyonlar sonucunda ele geçirilen toplam 3 ton 367 kg uyuşturucu ve uyarıcı maddeden sorumlu oldukları belirlendi. Operasyonlar sonucu, elebaşlarının da bulunduğu toplam 62 şüpheli yakalandı.
 
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; İster Uluslararası olsun, ister ulusal olsun ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek!" sözleriyle kararlılıklarını vurguladı.
 
1. Mert (Orhan) Ünğan’ın Örgütü:
2. İbrahim Kurtar’ın Örgütü:
3. Aydın Razaki’nin Örgütü:
4. Recep Özyıldız’ın Örgütü:
Operasyonların Sonuçları:

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen bu operasyonlarda emeği geçen kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.
 

Uluslararası Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Suçtan Elde Edilen Suç Gelirlerinin Aklanmasına yönelik 4️⃣ ayrı Organize Suç Örgütüne yönelik yapılan KUYU-4 operasyonlarında bu organize suç örgütlerinin elebaşıları olan;
1️⃣ Mert (Orhan) Ünğan,
2️⃣ İbrahim Kurtar,
3️⃣ Aydın Razaki… pic.twitter.com/uOJKou0taU

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 8, 2024

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —