Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MHP AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI'NIN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI KONUŞMA.

MHP AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI

MHP AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI'NIN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI KONUŞMA.

TBMM Genel Kurulunda, Gündem Dışı olarak "Aksaray Organize Sanayii Bölgelerimiz" ile ilgili konuşmam. (22.12.2022 Perşembe)

SAYIN BAŞKAN 

DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ

İç Anadolu’nun yeni göz bebeği Aksaray’ımızın ilçelerinde yeni açılan organize sanayi bölgeleri ve tarıma dayalı organize sanayilerimizdeki gelişmeleri dile getirmek üzere gündem dışı söz almış bulunmaktayım.

HEYETİNİZİ  VE AZİZ MİLLETİMİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ

Kapadokya bölgesinin en değerli parçası dünyanın en uzun 2. kanyonu olan Ihlara Vadisi, kültürel ve tarihi değerleri ile turizm merkezi haline gelen Aksaray, yaşanan son gelişimlerle tarımda ve hayvancılıkta olduğu gibi artık sanayide de söz sahibidir.

Aksaray Organize Sanayi Bölgemizde bugün 300’ün üzerinde fabrikada 20.000’e yakın işçi kardeşimiz Aksaray’ımızın ve ülkemizin üretimine ve ihracatına katkıda bulunmaktadır.

Özellikle otomotiv, Çelik Silo, tekstil, mobilya ve gıda sektörleri başta olmak üzere birçok alanda yüksek üretim hacmiyle Aksaray’ımızın ve Ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan, şu an 4. Genişleme alanı çalışmaları devam eden Aksaray Organize Sanayi Bölgemizin, Mersin Liman bağlantısı olan 86 km’lik Aksaray - Ulukışla demiryolu hattı projesinin de bir an önce hayata geçirilmesi, Organize Sanayimizin daha da büyümesine önemli katkı sunacaktır. 

Kuzeyi güneye, batıyı doğuya bağlayan tüm karayollarının kesişim noktasında bulunan Aksaray’ımızın; ilçelerinde  6. Teşvik bölgesinde yer alan ve 2022 yılı itibariyle faaliyetine başlayan 

Ortaköy Yunus Emre Organize Sanayi Bölgesi ulaşım noktasında oldukça avantajlı bir konumdadır.

Ankara-Niğde Otobanına 2.5km mesafede 780.000m2 alanı ile toplam 54 adet sanayi parselinden oluşmuştur.  

Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerimizin ekonomik büyümesine önemli  katkısı olacak olan Ortaköy Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 4.000 hemşehrimizin istihdamı gerçekleştirilecektir.

Aksaray’ın 2.OSB’si olarak bildiğimiz Sultanhanı Organize Sanayi Bölgemiz     Aksaray Konya karayolu üzerinde ve eski tarihi ipek yolu güzergâhında ulaşım kolaylığına sahip bir konumda bulunmaktadır. 

930.000 m2 alana kurulu Organize Sanayimizde şu ana kadar alınan başvuru sayısı planlanan sayının 4 katına ulaşmış, Aksaray dünyaca ünlü yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiştir. 

Tarım ve hayvancılık alanında sağlanan üretimin ekseriyetle tedarik edildiği Eskil ilçemiz de ; 

Aksaray Konya karayolunun 68. kilometresine yakın bir alana 140 Hektar olarak kurulan Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi önümüzdeki yıllarda Eskil’imizin, Aksaray’ımızın ve Ülkemizin ekonomisine çok önemli katkılarda bulunacaktır.

Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde kurulan 60 bin hayvan kapasiteli Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesinde 150 işletmeci tek çatı altında toplanacak Türkiye 'nin kırmızı et ihtiyacının yüzde 10 'u inşallah Aksaray’dan karşılanacaktır.

DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ

Aksaray da faal nüfusun büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlanmakta, bölgenin %52’si tarım alanı olarak kullanılmaktadır. 

Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgemiz, 1445 dekar alan ile şuan da Türkiye’nin 2. Büyük jeotermal kaynaklı sera organize sanayi bölgesidir.  

Bölgede özellikle kadın istihdamına öncelik verilerek hem yurt içi hem de yurtdışı pazarda değerlendirilmek üzere toplamda 50 Bin Ton Meyve ve Sebze üretimi gerçekleşecektir. 

Bu rakamlarla Aksaray’ın sebze ve meyve üretim hasılası %50 artacak,  ülkemizin ekonomisine katkısı her yıl 750 Milyon TL civarında olacaktır. 

2021 TÜİK verilerine göre ilimiz; 

Ayçiçeği üretiminde 1. yonca, şekerpancarı, kabak, sarımsak ve çavdar üretiminde ise Türkiye’de ilk 5’te yerini almıştır.  

Tahıllar ve Bitkisel Ürünlerin Üretim Miktarı (Ton) bakımından ülkemiz içinde 2. sırayı almıştır, yani Aksaray üretmiş, Türkiye kazanmıştır.  

DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ

Türkmen Beyimiz, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin Türkiye’de siyaset yapan herkesin, sağduyu sahibi bütün vatandaşlarımızın hafızasına kazıdığı 

“Önce Ülkem ve Milletim; 

Sonra Partim ve ben” anlayışıyla; 

“Lider ülke Türkiye” hedefimize, 

Ülkümüzün uğruna,

Ülkemizin hayrına,

Devletimizin istikrarı, Milletimizin istikbali için durmadan, yorulmadan, yılmadan; il il, ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, komşu ziyaretleriyle milletimizle buluşuyor, kucaklaşıyor, konuşuyor, hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz.

Bu azim ve inanç ile inşallah Cumhur ittifakı olarak önümüzdeki döneme “Türkiye Yüzyılı” mührünü vuracağız diyor, 

GENEL KURULU SAYGIYLA SELMALIYORUM. (550)



Haberi Sesli Oku