Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİLLET BAHÇESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

MİLLET BAHÇESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

MİLLET BAHÇESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

 

BAŞKAN DİNÇER; ''MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN''

Aksaray’ın doğal ve tarihi güzellikleri ile bilinen Kalanlar Mahallesine Millet Bahçesi yapılıyor.
Aksaray Belediyesi şehre vizyon katacak projelere imza atmaya devam ediyor. Aksaray’ın en eski yerleşim yerlerinden olan Kalanlar Mahallesine Millet Bahçesi yapılması için hazırlıklar başladı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 81 İl’de başlatılan Millet Bahçeleri projesi ile vatandaşlara toprağa ve doğal yaşam alanlarına yaklaşma imkânı sağlanıyor. Kop Genç Osman Millet Kıraathanesi gibi projelerle Aksaray’da ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kalanlar Mahallesine yapılacak olan Aksaray’ın İlk Millet Bahçesi için hazırlıkların başladığını duyurdu.  
Geçtiğimiz günlerde Aksaray Belediyesi Kalanlar Mahallesinde bulunan tarihi Kalanlar köprüsünde restorasyon çalışması yapmıştı. Alt yapı eksikliklerinin belediye ekiplerince giderildiği Kalanlar Mahallesinde projenin uygulanması için uygun ortam hazırlandı.
Kalanlar Mahallesine yapılması planlanan Millet Bahçesi ile mahallenin sahip olduğu yeşil alanların doğal güzelliği ortaya çıkacak. Millet bahçesi projesi 30 Bin 452 Metrekarelik alanı kapsayacak. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, engelli açık otoparkı, görsel güzellik sağlayan süs bitkilerinin bulunduğu alanlar ve yetişkinler için spor alanları yer alacak.
Aksaray’ın ilk Millet Bahçesi olma özelliği taşıyan Kalanlar Millet Bahçesi’nde vatandaşların aileleri ile birlikte rahat bir nefes alacaklarını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Aksaray’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kalanlar Mahallemize Millet Bahçesi kazandıracağız. Mahallemizin bünyesinde barındığı yeşil alan varlığı ile zaten doğal bir güzelliğe sahip. Burada uygulayacağımız proje ile bu doğal güzelliği ortaya çıkartacağız. Vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte güzel zaman geçirebilecekleri bir mekân haline getireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun’’ Dedi.



Haberi Sesli Oku