Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MİLLETİN VEKİLİ RAMAZAN KAŞLI 'NIN GEÇEN YIL TBMM'DE DİLE GETİRDİĞİ "ESKİL/EŞMEKAYA BARAJI" KIZILIRMAK SU PROJESİ HAYATA GEÇİYOR!

MİLLETİN VEKİLİ RAMAZAN KAŞLI

MİLLETİN VEKİLİ RAMAZAN KAŞLI 'NIN GEÇEN YIL TBMM'DE DİLE GETİRDİĞİ "ESKİL/EŞMEKAYA BARAJI" KIZILIRMAK SU PROJESİ HAYATA GEÇİYOR!


Bugün bazı kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerinin görsel ve yazılı basın ile sosyal medya hesaplarından; Aksaray'ımızın Eskil/Eşmekaya Barajına Kızılırmak'tan su getirileceği müjdesi verilmiştir. Aksaray tarımı ve Eskil İlçemizin geleceği açısından hayati bir önem taşıyan Tarımsal Sulama Projesi umuyoruzki en kısa sürede hayata geçer.

Bu önemli projenin hayata geçirilebilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekilimiz Sn.Ramazan KAŞLI, TBMM Genel Kurulu'nda geçen sene 15.05.2019 tarihli konuşmasında ilk defa Eskil Bölgesindeki Tarımsal Sulama sorununu gündeme getirerek, durumun ciddiyetini güçlü bir şekilde vurgulamış ve takipçisi olmuştur.

Bu konuyu Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Sn.Hamit ÖZKÖK (21.04.2020) tarihli sosyal medya sayfasında,

KIZILIRMAK AKSARAY'A AKIYOR yazısı ile;

"TOBB'un koordinasyonunda düzenlenen, Tarım ve Orman Bakanımız ile yapmış olduğumuz telekonferans neticesinde taleplerimiz tek tek sonuçlanmaya başladı. Aksarayımız için hayati önem taşıyan dış havzalardan su getirme projesi DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Fırat'ın Kızılırmak'a, Kızılırmak'ın da Gülşehir Barajı bölgesinden Eşmekaya Barajı'na aktarılması konusunda çalışmalara başlanılmış, uygulanabilirliği konusunda olumlu görüşler bildirilmiştir. Fizibilite çalışmalarına başlanıldığı borsamıza,Tarım ve Orman  Bakanlığı nezdinde yazıyla bildirilmiştir. Sayın Bakanımız Dr.Bekir PAKDEMİRLİ ve ekibine Aksarayımız adına teşekkkürlerimizİ sunarız" şeklinde şehrimize duyurmuştur.

Bu vesileyle bizler de Aksaray MHP İl Başkanlığı olarak ; Sayın Bakanımız Dr.Bekir PAKDEMİRLİ’ye, İl Valimiz Sn. Ali MANTI’ya, Milletvekilimiz Sn. Ramazan KAŞLI’ya, kurum ve kuruluşların yetklilileri ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 

MHP AKSARAY İL BAŞKANLIĞI



Haberi Sesli Oku