Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİNİN İMARDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI YAPILMASINA TEPKİ

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİNİN  İMARDAN SORUMLU  BAŞKAN YARDIMCISI  YAPILMASINA TEPKİ

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİNİN İMARDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI YAPILMASINA TEPKİ

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den MHP’ye geçen Tokat Belediyesi’nde MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un kız kardeşi Derya Bulut’un “İmardan sorumlu Başkan Yardımcılığı” görevine getirilmesine tepkiler artarak devam ediyor.

Önceki dönemlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yapan Derya Bulut’un ikamet ettiği Bursa’dan Tokat’a getirilerek Belediye Başkan Yardımcısı yapılması ve İmar işlerinin de kendisine bağlanması kentte huzursuzluk yarattı.

Tokat İl Örgütü’nün açılışı dolayısıyla şehre gelerek açıklamalarda bulunan Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ŞEHRİN İMARI MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİNE EMANET

MHP Milletvekili Yücel Bulut’un Bursa’da yaşayan kız kardeşini Tokat’a “İmardan sorumlu” Belediye Başkan yardımcısı olarak getirmesini “skandal” olarak niteleyen Genel Başkan Alpay, Ankara’dan da başka bir ismin Başkan Yardımcısı yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Bu atamaları siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. Bu atamalar hangi başarı kıstasına göre yapıldı? Kim bu arkadaşlar? Nerede, nasıl bir başarı gösterdiler ki şehirlerini terk edip Tokat’a getirildiler ve Başkan Yardımcısı yapıldılar? Üstelik sorumluluk alanlarına baktığımızda, örneğin Milletvekilinin kardeşi olan hanımefendiye İmardan sorumlu Başkan Yardımcılığı verilmiş. Son derece hassas bir konuda böyle bir yetkiyi kardeşe vermek hiçbir etik kuralına uymuyor.”

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, diğer şehirlerdeki belediyelerde de “akraba atamalarının” gerçekleştiğini hatırlatarak, kamuoyundan gelen tepkiler sonucunda bu atamalara son verildiğini belirtti. Tokat’ta da aynı şeyin beklendiğini ifade eden Alpay, imar gibi çok hassas bir konuda siyasi spekülasyonlara yol açılmaması için bu atamaların iptal edilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

YanıtlaTümünü yanıtlaİlet

Katılımcı paneli kapatıldı

 

Reklam

 

 


 



Haberi Sesli Oku