Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MİLLİ EGEMENLİK 100 YAŞINDA

MİLLİ EGEMENLİK 100 YAŞINDA

MİLLİ EGEMENLİK 100 YAŞINDA

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, milli egemenliğin tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100’üncü kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku, derin bir gurur ve tarifsiz bir mutlulukla kutladıklarını söyledi. 

23 Nisan’ın millet egemenliğinin simgesi TBMM’nin kurulduğu gün olduğunu, ancak bazı günlerin çok daha derin anlamlar ihtiva ettiğini kaydeden Prof. Şahin, “23 Nisan 1920, imkânsızlık içinde olsa da bağımsızlık aşkı ile topyekûn bir milletin şahlandığı ve esaret prangalarını kırdığı gündür… 23 Nisan 1920, vatanına kast edenlere karşı ölüm yahut istiklal dışında hiçbir seçeneğe yer vermeyen bir milletin giriştiği destansı mücadele ve o büyük ruhun kalplere, zihinlere ve tarih sahnesine kazındığı gündür… 23 Nisan 1920, hâkimiyetin sadece millete ait olduğunun tüm dünyaya haykırıldığı gündür…” dedi. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılına erişmenin coşkusunu yaşadıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, “Hiç bir güç karşısında yılmadan; imanla, inançla, azimle, kararlılıkla kurulan ve bayrağının gölgesi kendi coğrafyasının çok daha ötesine düşen bir ülkenin evlatları olarak, bugün de vatan ve milletin müreffeh istikbali için çalışmaktayız. Medeniyet köklerinden kopmadan, manevi değerlerini unutmadan, aklın ve bilimin ışığında, ülkemizi daha nice 100’üncü yıllara taşıyacak olanlar ise çocuklarımızdır. Ecdadımızın tarih sahnesindeki asil mücadelesi, bizlerin olduğu gibi evlatlarımızın da ilham kaynağı olacaktır” dedi. 

Rektör Yusuf Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Başta istiklal mücadelesinin Başkomutanı ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi dua, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.”  



Haberi Sesli Oku