Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

MİMARLIK, TASARIM ve SANATIN DENEYİM ALANI SPACE’24, ZORLU PSM’DE ÜÇÜNCÜ KEZ GERÇEKLEŞTİ!

MİMARLIK, TASARIM ve SANATIN DENEYİM ALANI  SPACE’24,  ZORLU PSM’DE  ÜÇÜNCÜ KEZ GERÇEKLEŞTİ!

MİMARLIK, TASARIM ve SANATIN DENEYİM ALANI SPACE’24, ZORLU PSM’DE ÜÇÜNCÜ KEZ GERÇEKLEŞTİ!

Mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve sanat disiplinlerinin deneyim alanları olan SPACE organizasyonu, Zorlu PSM Sky Lounge’da 3. kez gerçekleşti! DAC tarafından düzenlenen SPACE’24, tasarımın farklı alanlarında öne çıkan, yurt içinden ve yurt dışından özgün isimlerin söyleşilerini katılımcılarla buluşturdu. Mimar, iç mimar, tasarımcı, işveren, sanatçı, öğrenci ve markaları bir araya getiren organizasyon kapsamında, iki gün boyunca markalar ve mimarların görüşmelerinden söyleşilere, “in SPACE’24 Mekânlar Seçkisi” başlıklı sergiden marka lansmanlarına birçok etkinlik gerçekleşti. SPACE’24,8 Mayıs akşamı Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen gala gecesiyle sona erdi. “inSPACE’24 Mekânlar Seçkisi”nde projesi yer alan mimarlara plaketlerinin verildiği gecede, duayen mimar Reşit Soley’e ise Mesleğe Katkı Plaketi takdim edildi.

 

Mimarlık, iç mimarlık, tasarım dünyasındaki markalarla meslek insanlarını bir araya getiren iletişim şirketi ve dijital platform DAC tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen SPACE’24, 7-8 Mayıs tarihlerinde bir kez daha yaratıcı disiplinler için buluşma mekânı oldu.

 

SPACE’24’ün kent ölçeğinden yapıya, mekâna ve objeye; fikirden yazıya, müziğe ve lezzete tasarımın her alanından üreten, düşünen, sorgulayan ve kendi alanlarında öne çıkan isimlerin söyleşilerine yer veren programı, İstanbul Kent Konseyi Başkanı mimar Tülin Hadi ve grafiker Mahir Akkoyun’un, gazeteci Mirgün Cabas’ın moderatörlüğünde gerçekleştirdiği açılış oturumuyla başladı. İki gün süren etkinlikte; yönetmen, senarist, yapımcı Yeşim Ustaoğlu, mimarlar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Cem Sorguç, Alper Derinboğaz, Ömer Selçuk Baz, Heval Zeliha Yüksel, Esra Aydınoğlu, sanatçılar Ahmet Doğu İpek, Sinan Logie, Ozan Ünal,  küratör Anlam Arslanoğlu De Coster, tasarımcılar Özlem Yalım, Sezgin Aksu ile İran’dan mimar Habibeh Madjdabadi, İsveç’ten mimar Jesus Azpeitia Seron, İtalya’dan mimar Michele Rossi, Almanya’dan mimar Tobias Wallisser ve İtalya’dan Japon tasarımcılar Setsu & Shinobu ITO’nun katıldığı toplam 8 söyleşi gerçekleşti.

 

Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen SPACE’24, aynı zamanda “in SPACE’24 Mekânlar Seçkisi” başlıklı sergiye de ev sahipliği yaptı. Sergide, iç mimar Barbara Pensoy, sanatçı Canan Tolon, mimar Hakan Demirel, iç mimar Hakan Ezer, mimar Mahmut Anlar, heykeltıraş Seçkin Pirim ve mimar Sibel Dalokay Bozer’den oluşan seçici kurulun belirlediği, profesyonel disiplinle yaratılmış özgün projeler ve boşluğu mekân algısına çeviren tasarımlar ziyaretçilerle buluştu.

 

Tasarım ve mimarlık dünyasını iki gün boyunca bir araya getiren SPACE’24, 8 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleşen gala gecesiyle sona erdi. “in SPACE’24 Mekânlar Seçkisi” seçici kurul üyeleriyle özel davetlilerin katıldığı gecede, sergide projeleri yer alan isimlere plaketleri verildi. Organizasyon kapsamında her yıl duayen bir isme verilen Mesleğe Katkı Plaketi ise bu yıl, mimar ve şarap üreticisi Reşit Soley’e takdim edildi. Seçkide Soho House İstanbul, Troya Müzesi, Frankhan, Balçova Cem Evi, Bolu Deprem Anıtı, Yerebatan Sarnıcı, Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası, Hara İstanbul, Palanga Keçi Korunağı, Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, İzmir Bostanlı Kaykay Parkı, Voyage Torba Oteli, Aşiyan Bekleme Salonu, Taksim Kavuşma Durağı, Çanakkale Anten Kulesi, Baruthane Kitaplığı, Mecidiyeköy Sanat İstanbul Kitapçısı, Zeyrek Çinili Hamam, Rubrum Ofis, NSMH Ofis, Modelhane, Fırın’o Artisan Bakery ve Ilıca Evi projeleri yer aldı.

 

SPACE’24 te yer alan markalar; sergi sponsoru Kartes, in SPACE plaket sponsoru Askon, sahne mobilya sponsoru Addo, Pop-Up Zone sponsoru Jotun, Pop Up Zone ses sponsoru Juststandart, ortak alan mobilya sponsorları Koleksiyon, Klassis ve Papatya, oturum sponsorları Baumit,Işık Landscape Global ve Plazzo Fabric, Coffee Zone sponsoru EnPlus ve AGT, Bien, Han Stone, Hürsan, Interface, Kesseböhmer, Laodikeia, Liebherr, Mozeks, Orka Banyo, Rota Wall, Tepta, tRACK, Ateler TAS, Oobje, Otto Tiles ve YET Design oldu.


 



Haberi Sesli Oku