Bugün, 24 Eylül 2024 Salı

OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM YAPILIRKEN ÖĞRENCİLERE İSE TRAFİK KURALLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM YAPILIRKEN  ÖĞRENCİLERE İSE TRAFİK KURALLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM YAPILIRKEN ÖĞRENCİLERE İSE TRAFİK KURALLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürmelerini sağlamak, okul servis araçlarının karışabileceği kazaları önlemek ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutulması amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerimize aralıksız devam edilmektedir.

 

Bu kapsamda; Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından sorumluluk alanı içerisinde bulunan okullar bölgesinde denetim faaliyetleri icra edilmiştir. Denetimler esnasında; okul servis araçlarının, Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygunluk konusunda gerekli kontrolleri yapılarak, eksikleri ve kural ihlali tespit edilen servis araçlarına cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca, okul servis şoförleri ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri, öğrencilere ise; temel trafik kuralları, trafik işaret ve levhaları, okul veya yaya geçidinin kullanımı, yaya geçidi bulunmayan yerlerde karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmelerini sağlamak ve okul servis araçlarının karışabileceği kazaları önleyebilmek amacıyla eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir.



Haberi Sesli Oku