Tarih: 30.09.2024 13:10

ÖNCELİK GENÇLERİN DOĞRU YETİŞMESİ OLMALI

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesinin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Fakülte özelinde süren ve planlanan akademik, sosyal ve kültürel çalışmalar ele alındı.


Bir ümmetin geleceğini inşa etmeye yönelik çabaları ve çalışmaları nedeniyle akademisyenliğin -daha geniş bir anlatımla muallimliğin- çok kutsal bir meslek olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, nesiller yetiştirmek konusunda yapılan her çalışmanın çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Toplumların doktora, öğretmene, mühendise değil; doğru doktora, doğru öğretmene, doğru mühendise ihtiyacı olduğunu kaydeden Rektör Arıbaş, doğru, dürüst, temiz, vatanperver ve değerlerine bağlı insanlar yetiştirilmesinin muallimlerin işi olduğunu kaydetti. Bu noktada yapılan çalışmalara İslami İlimler Fakültesinin de çok değerli katkılarının olduğunu ileten Prof. Arıbaş, “Hepimizin birinci önceliği gençlerin doğru yetişmesi olmalı. Bunun için de öğrenciler hocalarına kolaylıkla ulaşabilmeli. Hocalarımız öğrencilerimiz için bir ağabey bir abla olmalı. Çünkü bilgi ancak sevgiyle kalbe aktarılabilir. Beyinde kalan, ezberlenen bilgi zamanla unutulabilir ama sevgi bağı her zaman kalır” dedi. Hocaların ders saatlerine ve ders günlerine üst düzeyde dikkat etmesini ve ertelenmiş olabilecek derslerin telafisinin özetle daraltılmamasını isteyen Rektör Alpay Arıbaş, “Hocalarımız gençlerimizle sürekli hemhal olsunlar. Bunun için derslerin belirli günlere toplanması yerine haftanın geneline yayılması önem arz ediyor. Kampüste daha fazla bulunmak öğrencilerle kurulan bağı daha da güçlendirecektir” şeklinde konuştu. Rektör Arıbaş, toplantının sonunda soruları yanıtladı ve yeni dönemde tüm akademisyenlere başarı dileklerinde bulundu.


Toplantıda, Fakülte Dekanlığına da vekâlet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever ve Fakülte Sekreteri Ayhan Türk, öğrenci sayıları, akademik çalışmalar, fiziki durum ve genel çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —