Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ORTAKÖY MYO’DA KARDEŞLİK VE KAYNAŞMA İFTARI

ORTAKÖY MYO’DA KARDEŞLİK VE KAYNAŞMA İFTARI

ORTAKÖY MYO’DA KARDEŞLİK VE KAYNAŞMA İFTARI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Ortaköy Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar buluşması bu yıl da il ve ilçe protokolü ile şehit yakınlarını, gazileri, yetimleri, öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirdi.

 

Okul bahçesinde düzenlenen programda ramazan aynın birleştirici duygusuna dikkat çekildi. Ramazan ayının insanların tanıştığı, kaynaştığı, barıştığı, yardımlaşmanın arttığı, sevginin katlandığı selamet ve muhabbet ayı olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, düzenlenen etkinliğin ramazanın ruhunu yansıtması bakımından çok kıymetli olduğunu dile getirdi. “İnsanların birbiriyle kaynaşması ve ramazanın bereketini bölüşmüş olması mutluluğumuzu arttırıyor” diyen Rektör Arıbaş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu ortamı bize sağlayan ve etkinliğin düzenlenmesine emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu ramazanın Filistin’de zulüm ve baskı altında olan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz.” Programda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da manevi değerleriyle çok kıymetli olan Ortaköy’de böyle bir iftar vesilesi ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kumbuzoğlu, iftar organizasyonuna katkı sunanlara da teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte dua etti ve iftar açtı.

 

Ortaköy MYO’nun İlçe Müftülüğü iş birliği ile düzenlediği programın son bölümünde Vali Kumbuzoğlu ve Rektör Arıbaş öğrencilerle bir araya geldi; sorunlarını ve önerilerini dinledi, okul ve ilçeyle ilgili sorularını yanıtladı.



Haberi Sesli Oku