Bugün, 9 Ekim 2024 Çarşamba

PROJE DESTEK OFİSİ, SÜREÇLERİ KOLAYLAŞTIRACAK

PROJE DESTEK OFİSİ, SÜREÇLERİ KOLAYLAŞTIRACAK

PROJE DESTEK OFİSİ, SÜREÇLERİ KOLAYLAŞTIRACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2024-2025 dönemi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın da katılımıyla yapıldı.

 

Göreve geldikleri ilk günden bu yana ASÜ’nün bilimsel başarılarının arttırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve bu noktada çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Rektör Arıbaş, Proje Destek Ofisi’nin bu çalışmalardan birisi olduğunu belirtti. Bu ofisin, Avrupa Birliği başta olmak üzere TÜBİTAK, BAP ve diğer kuruluşlara başvuru yapacak akademisyenlerin işlerini kolaylaştıracağını ifade eden ASÜ Rektörü, “Proje başvurularında hocalarımıza destek olmak amacındayız. Oldukça kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Peyderpey bu çalışmalar tamamlanacak” dedi. Kurumun kısıtlı bütçesi üzerinden BAP imkânlarını arttırmaya çalıştıklarını ve bütçeyi yaklaşık iki kat yükselttiklerini dile getiren Prof. Arıbaş, “Sınırlı bir bütçemiz var ve bu bütçeyi kendi öz kaynaklarımız ekseninde en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. BAP bütçesini yaklaşık iki kat oranında arttırdık. Bunun yanı sıra yılda iki kez başvuru yapabilme imkânı da getirdik. Böylece hocalarımız, başvuru ile alakalı bir gecikme yaşadığında, sonraki yılı beklemek zorunda kalmayacak” dedi. Rektör Alpay Arıbaş, bilimsel çalışmaların artması konusunda atılması gereken tüm adımları atmayı sürdüreceklerini ve bu konuda akademisyenlerin desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle öğrencilerin bilimsel çalışmaların içinde yer alması sürecine dikkat çeken Arıbaş, “Bu konuyu çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bilimsel pratiklerin içinde yer alması, onların geleceği açısından mühim. Bu konuda hocalarımızdan da destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

Toplantı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gülin Tabakan’ın genel değerlendirmesi ve akademisyenlerin okulun akademik ve fiziki durumu ile akreditasyon sürecine dair sunumlarının ardından tamamlandı.



Haberi Sesli Oku