Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ŞAHİN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ŞAHİN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

 

Basın ve demokrasi arasındaki anlamlı ilişkiye dikkat çeken ve bu iki kavramın işlevsel biçimde çalışmasının toplumsal hayata direkt katkı sunduğunu belirten Şahin, “Basın, bir yanıyla bilgilendirmekte ve iletişim hakkının kullanılabilirliğini sağlamakta; diğer yanıyla da halkla yönetim arasında bir köprü kurarak katılımcılığa ve dolayısıyla demokratik standartların gelişimine katkı sunmaktadır” dedi. Toplumsal fayda ve etik değerlere bağlılığın demokratik basın faaliyetlerinin anahtarları olduğunu vurgulayan ASÜ Rektörü, “Özellikle içinde bulunduğumuz dönem, iletişim açısından büyük değişim ve yeniliklerin yaşandığı bir dönemdir. İletişim araçlarının ve biçimlerinin farklılaştığı bu süreçte doğru bilgiye erişim ayrıca bir öneme sahiptir. Bireyler ve toplumlar açısından bilgi edinme ve haberdar olma ihtiyacının karşılanabildiği en önemli kaynak basındır. Sorumluluk bilinci ve mesleki etik çerçevesinde kamuya ulaştırılan doğru bilgiler, toplumsal gelişim ve bunun için yapılan her türden çalışmanın verimliliğinin artmasına ciddi katkı anlamına gelmektedir” dedi.

 

ASÜ Rektörü, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Biz de Üniversitemizde yaptığımız çalışmalarla gerek akademik, gerekse sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimize, şehrimize ve ülkemize değer katmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların duyurulması ve daha geniş kitleler tarafından bilinerek yeni çalışmalara ufuk açması münasebetiyle basın faaliyetlerini kıymetli bulmaktayız. Bu minvalde, başta Aksaray’da görev yapan basın mensupları olmak üzere, tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.”



Haberi Sesli Oku