Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞAHİN, MARKALAŞMA PANELİNDE SANAYİ İLE İŞBİRLİKLERİNİ ANLATTI

ŞAHİN, MARKALAŞMA PANELİNDE SANAYİ İLE İŞBİRLİKLERİNİ ANLATTI

ŞAHİN, MARKALAŞMA PANELİNDE SANAYİ İLE İŞBİRLİKLERİNİ ANLATTI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Üniversite-Sanayi işbirliği noktasında yapılan çalışmalara mümkün olan her katkıyı vermeye çalıştıklarını, bu noktada kampüsteki altyapının her zaman sanayicinin hizmetinde olduğunu söyledi.

 

“Aksaray’ın Markalaşması: Aksaray Sanayisinin Türkiye Ekonomisine ve İhracata Katkısı” konulu çevrim içi panelde konuşan ASÜ Rektörü Şahin, güçlü bir laboratuvar altyapısına sahip olduklarını ve 300’e yakın teknik cihazla ulusal ve uluslararası standartlarda hizmet ürettiklerini kaydetti. Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşla işbirliği protokolleri yaptıklarına dikkat çeken Prof. Şahin, laboratuvar imkânlarının daha yoğun biçimde değerlendirilmesini arzu ettiklerini ve bunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti. ASÜ’de Teknoloji Transfer Ofisi’nin olduğunu ve burada, son iki yıl içinde yapılan 12 adet patent başvurusu sürecinin takip edildiğini söyleyen ASÜ Rektörü, “Türk Patent ve Marka Kurumuyla bir protokol yaptık ve kampüste bir Bilgilendirme ve Dokümantasyon Birimi kuruldu. Bunun yanı sıra ASÜ-Teknopark’la alakalı süreç de başladı ve ön değerlendirmeler tamamlanarak kurul aşamasına gelindi. Önümüzdeki dönemde -Bakanlık cevabına da bağlı olarak- ASÜ-Teknopark’ın temelleri atılmış olacak” dedi.

 

Şahin, Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma çalışmaları ile Ortak Eğitim Programının da Üniversite-Sanayi işbirliğinin kesişim noktasında durduğuna dikkat çekerek, şehrin markalaşması ve sanayi üretiminin gelişmesi adına çalışmalar üretmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.



Haberi Sesli Oku