Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞEHİT AİLELERİ ADINA VALİ AYDOĞDU’YA  TEŞEKKÜR

ŞEHİT AİLELERİ ADINA VALİ AYDOĞDU’YA  TEŞEKKÜR

ŞEHİT AİLELERİ ADINA VALİ AYDOĞDU’YA  TEŞEKKÜR


Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak İlimiz Valisi Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret ederek Şehit Aileleri adına bir plaket ile teşekkürlerini bildirdi. Ziyaret esnasında İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal hocamız ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bende bulundum. 
Aksaray’da şehit ve gazi ailelerinin sorunları sorunlarının nasıl çözüme kavuşturulacağının yanında Aksaray’ın genel sorunları eğitim de sağlık da spor da güvenli şehir Aksaray yolun da nelerin yapılabileceğini istişare ettiğimiz güzel bir sohbet olduğu kanısındayım.
Bu ziyaret sonrasında Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Biz sorduk o cevap verdi.
SORU: Şimdiye kadar hiçbir bürokrat ya da valiye plaket verip bu kadar içten teşekkür ettiğinizi görmedik bunun özel bir sebebi var mıdır?
CEVAP: Tabi ki var, Şehit Aileleri Derneği herkese teşekkür edip bu işi sıradanlaştırmayız. O plaketi Hüseyin Koçak olarak vermedim Aksaray’da  bu vatan uğruna şehit olmuş 150 şehidimiz bir o kadar gazimiz olarak verdim. O plaket de hepsinin parmakları var akan kanları Şehit babalarının annelerinin çocuklarının eşlerinin gözyaşları ve gururları var, sağ olsun sayın Valim başkaları gibi günlük değil her an bizim yanımızda bize bunu hissettirdi bunun nedeni budur.
SORU: Şehit aileleri ve yakınlarının ekonomik sorunları var mı? 
CEVAP:
Şehit Ailelerinin sorunları büyük; Birçok aile geçim sıkıntısı içinde özellikle er ve erbaş olarak vatani görevini yapar iken canını veren şehitlerimizin ailelerine bağlanan şehit maaşı çok komik rakamlar bu konuda acilen bir kanuni düzenleme yapılmalı.
SORU: Birçok esnafın kapısında Şehit ailelerine ücretsiz gibi indirim gibi ilanlar asılı bunlar gerçekten bunu yapıyorlar mı yoksa reklam aracı olarak kullananlar da var mı?
CEVAP:
Elbet de Şehit ailelerine minnettarlık duygusu içinde yapan esnaf arkadaşlarımız var ama bunu kullananlar daha fazla emin olun. Para ekonomik sorunlar bir yana en önemli sorunlarımızdan biri de bu dindar gözükmek isteyen siyasetçi bürokrat nasıl camide poz veriyorlarsa Vatansever görünmek isteyenler de  Şehit aileleri ile yapmacık bir poz  derdinde. Birçok esnafın kapısında görüyoruz Şehit aileleri ve yakınlarına indirim ücretsiz gibi reklamlar görüyoruz, böyle bir ilanı ya da reklamı bir esnaf asabilmesi için mutlaka Şehit aileleri derneğinden onay/izin almalı. Başka bir şehir de görmüştüm kumarhanede şehit aileleri ne indirim yazıyordu yine bizim ilimizde bir lokanta kapısına şehit ailelerine ücretsiz yazmış şehit ailesinden fark istemiş bunlar bizi incitir. Bu ilanı asacak esnaf seçilmeli  bu durumu kötüye kullanan şehitlerimiz üzerinden para kazanmak isteyip de şehit yakınlarımızı rencide eden esnaflara müsaade edilmemeli.
SORU: Son olarak Sayın başkan Şehrimizde Siyaset kurumu bürokrasi Şehit ailelerine nasıl bakıyor. Sorunlarınızın çözümünde yardımcı oluyorlar mı?
CEVAP:
Seçimler öncesi çok kalabalık oluruz biz başkan. Hatırlarsınız geçen Ramazan da Şehit Aileleri için verilen yemek te ayakta kaldık. Bunun haricinde her zaman bizimle olan dostlarımız da yok değil. Onlar başımızın tacı ama siyaset için bir oy fazla almak için birilerinin gözüne girmek için bizi kullanmasınlar.
Başkan Teşekkür ederiz.



Haberi Sesli Oku