Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SELÇUKLU KÜLLİYESİ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

SELÇUKLU KÜLLİYESİ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

SELÇUKLU KÜLLİYESİ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelerinden olan Selçuklu Külliyesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımı ile temel atma töreni yapılan Selçuklu Külliyesi’nin inşaat çalışmaları sürdürülüyor.

Selçuklu Külliyesi, vatandaşların sosyal donatı anlamında ihtiyaç duyduğu birçok gereksinimin karşılanacak biçimde dizayn ediliyor. Şehrin kalbinde inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü Selçuklu Külliyesi şehrin yoğunluğunda rahat nefes alınacak bir mekân olacak. Vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri Külliyede kitap severler içinde zengin içeriği ile kıraathane yer alacak.

Çarşı merkezinde yorulan evinde sıkılan yaşlıların dinlenebileceği çay içip sohbet edecekleri emekli dinlenme evi proje kapsamında hizmet verecek. Selçuklu Külliyesi, Kur-an Kursları, yeşil alanlarının ve sosyal donatı alanları ile hayata geçirildiği bölgenin çehresini değiştirecek.

YER ALTI OTOPARKI TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN ÖNÜNE GEÇECEK

Aksaray Belediyesi hayata geçirdiği her projede olduğu gibi Selçuklu Külliyesi Projesinin de uzun yıllar kullanılacağını göz önünde bulundurarak gelecekte hayata geçtiği bölgede sorun olabilecek her türlü ayrıntıyı göz önünde bulunduruyor.

Şehrin en işlek caddelerinden birinde hayata geçen Selçuklu Külliyesi projesi kapsamında oto park yapımını da eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi adına yapılan yer altı oto parkına vatandaşlar araçlarını rahatlıkla park edebilecekler. Toplam net kullanım alanı 2 Bin 975 metrekare olan otopark 92 araç kapasiteli olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.



Haberi Sesli Oku