HABERLER
SİYASET MEYDANI KARIŞMAYA BAŞLADI
SİYASET MEYDANI KARIŞMAYA BAŞLADI
30 Eylül 2023 10:32
SON GÜNCELLEME: 30 Eylül 2023 10:32
SİYASET MEYDANI KARIŞMAYA BAŞLADI


Geldik ekim ayına yerel seçimlere altı ay gibi bir zaman kaldı. Bir bir adaylar kendilerini göstermeye başladı. İktidar partisi cumhurbaşkanlığı seçimleri ve parlamento seçimlerinden başarılı çıkmış olmanın morali ile sahalara erken indi muhalefet ise seçim sonuçlarını hazmetmeye çalışsa da hem kendi iç meselelerini çözmeye çalışıyor hem de yerel seçimlerden başarılı çıkıp mayıs seçimlerinde kaybettiği moral üstünlüğünü tekrar kazanma derdinde.
Şehrimizde durum ülkenin genel durumundan biraz daha farklı. Muhalefetin güçlü partisi CHP il yönetimini yeniledi yenilemesine ama sular hala çok hareketli.
Muhalefetin diğer kanadı İyi Parti de milletvekili çıkarmış olmanın morali ile daha derli toplu bir hal ile adayları neredeyse kesin gibi.
Bu kadar sakinliğine alışık olmadığımız MHP de ise gözler açıklanacak adaya odaklanmış durumda. Geçen dönem belediye başkanlığı seçimini kıl payı kaybeden MHP bu dönem de aynı başarıyı göstermek istiyor.
Ak Parti cephesi ise ciddi manada karışık.
Kazanma ihtimali en yüksek parti olması hasebi ile kavganın da en büyük olduğu parti Ak Parti. Ortalık adaydan geçilmiyor. Şu anda bile 5-6 aday ortalıkta biz adayız diye geziyor. .Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artabilir. Sorsanız hepsi genel merkezden tamam almışlar.
Özellikle üç tanesi ;
Sanırım kimden bahsettiğimi herkes anlamıştır.
Mevcut belediye başkanı Evren Dinçer’in Mehmet Özhaseki ile yakınlığını bilmeyen yok. Üstelik geçen dönemde ki gibi kimsenin tanımadığı ne yapacağı belli olmayan genç çocuk ta değil.Özellikle gençlerle kurduğu güzel iletişim ve Aksaray spor’la yakaladığı başarı Evren Dinçer’i 2019 dan çok daha güçlü hale getirdi.
Diğer iki aday her biri kendini bir milletvekiline yaslamış vaziyette.Benim düşüncem bu iki milletvekilinin genel merkezde hangisi kuvvetli ise o diğerinden bir adım daha önde.Bana kalırsa kazanan Evren Dinçer ile yarışır.
Sonuç olarak AK Parti Ak Partiye karşı gibi bir durum sözkonusu.
Diğer partiler aday çıkaracaklar mı çıkarmayacaklar mı onu zaman gösterecek.Son seçimde % 10 a yakın bir oy alan diğer partiler, (Bağımsız,Yeniden Refah ,Zafer partisi.BBP,Deva,Gelecek, vs.) seçim sonuçlarında etkili olabileceklerini düşünüyorum.
Hele ki son belediye seçimlerinin 1400 oyla kazanıldığı bir durumda % 10 çok büyük bir oy.
Bakalım daha neleri göreceğiz.Nelerle karşılaşacağız seçim daha 6 ay var altı ayda daha çok şey değişir.



Haberi Sesli Oku