Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Şubat ayında il merkezi ve ilçelerde suç ve suçlularla mücadelede başarılı operasyonlara imza attı. 

Şubat ayında il merkezi ve ilçelerde suç ve suçlularla mücadelede başarılı operasyonlara imza attı. 

Şubat ayında il merkezi ve ilçelerde suç ve suçlularla mücadelede başarılı operasyonlara imza attı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Şubat ayında il merkezi ve ilçelerde suç ve suçlularla mücadelede başarılı operasyonlara imza attı. 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan başarı operasyonlarda, torbacı olarak tabir edilen 32 ayrı olayda 49 şüpheli yakalanmış ve 9 şüpheli adli makamlarca TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bu şüphelilerden 52.6 gram eroin, 64.06 gram kubar esrar, 527.86 gram toz esrar, 196. gram metamfetamin, 94 adet uyuşturucu hap, 3.32 gram sentetik cannabinoid ele geçirilmiştir.
        
Kaçakçılık Şube Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerimiz tarafından 6 ayrı kaçakçılık, 4 ayrı Mali ve 10 ayrı Ulusal Güvenliği tehdit eden suçlarla ilgili 25 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış, şüpheli şahıslardan piyasa değeri milyonlar olan 5500 paket kaçak tütün ,18.000 paket Kaçak güneş gözlüğü, 41 adet Faturasız Matkap, 8 lt alkol ve 2020 adet makaron, 1500 lt kaçak yakıt, 4 adet (külçe) Alüminyum, 1 adet sahte pasaport, 1 adet sahte vekalet belgesi, 1 adet sahte para ve 1 adet sahte çek ele geçirilmiştir.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsa ve mala karşı işlenen suçların aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 9 evden hırsızlık, 6 işyerinden hırsızlık, 2 açıktan hırsızlık, 5 otodan hırsızlık, 1 bisiklet ve motosiklet hırsızlığı ve 1 suç eşyasının satın alınması olayı olmak üzere 24 ayrı hırsızlık olay aydınlatılmış, bu olaylara karıştığı tespit edilen 19 şahıs yakalanmış, 5 şüpheli TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 

Yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 12 şüpheli yakalanmış, 6 şahıs TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Kayıp olarak aranan 21 şahıs bulunarak ailelerine veya istekleri doğrultusunda ilgili kurumlara teslim edilmiştir.
Firari şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 20988 şahsın UYAP ve GBT sorgusu yapılmış, değişik suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 117 şahıs ve yoklama kaçağı 222 şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 33 şahıs TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.  
Olaylara karışan şüphelilerden 2 Adet Ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 12 adet bıçak ele geçirilmiştir.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; toplam 16.477 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusuru görülen 5.321araç ve sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır. İl geneli sorumluluk bölgemizde 54 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 115 vatandaşımız yaralanmıştır. İdaremiz dahilinde ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir. Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kameralarından yapılan denetimlerde; kural ihlali yapan 569 araca idari para cezası uygulanmıştır. Alkollü araç kullanmaktan 32,  100 ceza puanından 1,  uyuşturucu kullanmaktan 5, sağlık şartlarından 1 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 206 araç trafikten men edilmiştir. 



Haberi Sesli Oku