Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SÜRÜ YÖNETİMİ ELAMANI SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

SÜRÜ YÖNETİMİ ELAMANI SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

SÜRÜ YÖNETİMİ ELAMANI SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Aksaray Ticaret Borsası toplantı salonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce sertifika dağıtım töreni düzenledi. İki buçuk hafta süren kursu başarı ile bitiren 79 adet çoban kursiyer düzenlenen törende belgelerini aldı.

Toplantıda söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray’ın tarım ve hayvancılık alanında başarılarından kısaca bahsettikten sonra şöyle konuştu: ‘’Tarımsal üretimin bir kolu da tarımsal eğitim ve yayım faaliyetleridir. Bakanlığımız da bu konuyu çok önemli gördüğünden 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığımız ve İşkur Genel Müdürlüğümüzle Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi elamanı benim projeleri kapsamında üçlü protokol imzalayarak ülke genelinde tarım ve hayvancılık alanında kursların açılmasını sağlamıştır.

        Bu kapsamda Aksaray’ımız da  2014 yılından başlayarak ve son 2 yılda daha da  artarak  aynı projeler kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ona bağlı Halk Eğitim Müdürlüğümüz , İşkur İl Müdürlüğümüz ,stk oda ve birlik başkanlarımızla imzalanan  protokoller çerçevesinde  184 adet tarım ve hayvancılık kursu açılmış ve 1482 si bayan 3599 u erkek olmak üzere toplamda 5081 çiftçimiz eğitilerek belgelendirilmiştir.  Çiftçilerimiz bu kurslardan aldıkları Mili Eğitim Bakanlığı onaylı belge ile Bakanlık projelerimize, kop projelerine ve yerel projelere başvurarak projeyi kazanma aşamasında hatırı sayılır bir artı puan almakta ve bir kısım tarımsal destek ve hibelere de sadece bu kurs belgeleri olan çiftçilerimiz başvurabilmektedir. 

        Ayrıca Bakanlık ve müdürlüğümüz olarak  bu kurslarla çiftçilerimizin tarımsal üretimini artırıp onları doğduğu yerde doyurmak, sürdürebilir bir tarımsal üretim sağlamak, alternatif gelir kaynakları oluşturmak ve bu sayede hem kendi ekonomilerine hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

        Bugün burada 2,5 hafta süre ile  ve 104 saatlik eğitimle çobancılık eğitimi alarak  peygamber mesleğini icra eden ve sürdürebilir hayvancılığımız için vazgeçilmez olan  79 tane değerli çobanımız bulunmaktadır. Bugün alacakları sertifika ile 2019 yılı için  5 bin TL çoban desteğine başvurma hakkına sahip olacaklardır. 2018 yılında 187 adet çobanımıza 935 bin TL bu kapsamda destek ödemesi yapmıştık. 31 Aralık 2019 a kadar başvurusu devam edecek olan bu destek kapsamında şuan başvurularımız il genelinde 350 ye ulaşmış olup inşallah bu sene yaklaşık 2 milyon TL civarında çobanlarımıza destekleme ödemesi yapacağımızı tahmin ediyoruz. Alacakları bu sertifikalar hayırlı olsun, bereket getirsin diyorum.     

      Ben bu vesile ile tüm faaliyetlerimizi himayesinde yaptığımız üretici dostu sayın valimize Aksarayımızın tarım ve hayvancılığın gelişmesine her zaman destek veren sayın milletvekillerimize ,belediye başkanımıza ,il başkanımıza , Kurum müdürlerimize ,Bu kursu beraber açtığımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze ,Damızlık Koyun keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanlığımıza ,Kurs yerini tahsis eden Ticaret Borsamıza diğer tüm stk, oda ve birlik  başkanlarımıza, basın mensuplarımıza, çalışma arkadaşlarıma, ve bugünün sahibi çobanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ve konuşmamı müdürlüğümüzün sloganı ile bitirmek istiyorum Aksaraylı çiftçilerimiz üretiyor ülkemiz kazanıyor.’’

Sürü yönetimi elemanı sertifika törenine Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Kurum Müdürleri, STK ve Oda Başkanları ve çok sayıda çoban katıldı.



Haberi Sesli Oku