Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TOPLU ULAŞIMDA KALİTEYİ ARTIRIYORUZ

TOPLU ULAŞIMDA KALİTEYİ ARTIRIYORUZ

TOPLU ULAŞIMDA KALİTEYİ ARTIRIYORUZ

Aksaray Belediyesi’nin bünyesine kattığı 6 yeni otobüs, Belediye Hizmet Binası önünde yapılan törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Daha önce belediye araç filosuna kattığı araçlarla belediye hizmetlerini daha etkin ve hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştıran Başkan Dinçer, son olarak 6 otobüsü belediye bünyesine kattı.

 

Aksaray Belediyesinin bünyesine kazandırılan 2020 model yeni araçlar, toplu taşımada ve belediyenin sosyal faaliyetlerinde kullanılacak. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşen törene Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekili Ayhan Erel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk ve Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Mercedes Benz Türk Otobüs Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Özgür Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Araçların teknik özellikleri ile ilgili açıklama yapan Mercedes Benz Türk Otobüs Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Özgür Taşkın, Belediye Başkanı Evren Dinçer’in vatandaşlar için tercih etmiş olduğu Mercedes otobüslerinin ihtiyaçları karşılayabilecek donanıma sahip olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Evren Dinçer’e Mercedes Benz firmasını tercih ettiği için teşekkür etti.

 

Toplu taşıma araçlarının tanıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer, daha konforlu daha çevreci daha güvenli ve engelsiz bir ulaşım için çalıştıklarını belirtti.

 

Başkan Dinçer, şehir içi ulaşımda kaliteyi arttırmak için gayretli bir şekilde çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray’da göreve geldiğimiz günden beri alt yapıdan üst yapıya şehrimizin ihtiyaçları olan hizmetleri en güzel şekilde en doğru şekilde karşılamanın yerine getirmenin mücadelesi içerisindeyiz. Bunlardan bir tanesi de elbette ki ulaşımdı. Hemşehrilerimizin bu konudaki beklentileri istekleri, bizi bu alanda icraat yapmaya sevk etti. Buradan hareket ederek şehrimizdeki mevcut toplu taşımada kalitenin arttırılması, hemşehrilerimize daha güzel daha müreffeh daha

sağlam daha güvenli toplu taşıma araçları ile hizmet edeceğiz. Biz toplu taşıma araçlarının alımına yaklaşık yedi sekiz ay önce başladık. Bu konuda bize destek veren belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İçerisinde yaşadığımız pandemi sürecinde şehirlerde toplu taşıma araçlarının rehabilite edilmesi önem arz etti. İkisi bir arada kesişince çok daha güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bugün bu otobüslerin şehrimize kazandırılmasında öncelikli olarak 30 yıldır Aksaray’da olan Mercedes’in Aksaray’da sadece üretim yapan bir firma değil ürettiği araçlarla o şehrin vatandaşlarına da hizmet eden bir firma olma görüntüsü de ortaya çıkmış oldu. Bu araçlarla vatandaşlarımıza daha güzel, daha müreffeh, klimalı ortamlarda hizmet etmiş olacağız. Bu araçlarımızı sadece toplu taşımada değil Belediyemiz tarafından yürütülen sosyal projelerde de kullanacağız. Araçlarımızın 2020 model 104 yolcuyu taşıyabilme kapasiteli. İçerisinde her türlü güvenlik ve konfor tedbirleri alınmış. Klimasından yol güvenliğine kadar her türlü donanıma sahip. Hemşehrilerimiz daha iyilerine daha güzellerine layıklar. İnşallah bu bir vesile olur. Bu şekilde şehrimizin toplu taşımadaki kalitesini arttıracağız. Şehrimizi daha kaliteli yaşanabilir bir Aksaray haline getireceğiz.’’ Dedi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Belediye araç filosuna kazandırılan yeni araçların Aksaray’a hayırlı olması dileklerinde bulundu. Belediye Başkanı Evren Dinçer’i tebrik etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından hediye takdimine geçildi Mercedes Benz Türk Otobüs Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Özgür Taşkın, Belediye Başkanı Evren Dinçer’e hediye takdim etti.

 

Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güllerin yaptığı duanın ardından protokol üyeleri araçların önünde kurdela kesimini gerçekleşti.

 

Aksaray’da toplu taşıma ulaşımını daha kaliteli hale getirecek olan yeni otobüslerin teknik özelliklerini protokol üyeleri inceledi.



Haberi Sesli Oku