Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TOPRAK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97.Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

TOPRAK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97.Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

TOPRAK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97.Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ramazan Erhan TOPRAK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97.Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

TOPRAK kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Türk Ulusu’nun öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir.” Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Şanlı mücadelemizin zaferle taçlanıp, necip Milletimizin kıyamete kadar var olmasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yıldönümü kutlu olsun.

 

Milli gayret ve azmin en büyük anıtı olan Cumhuriyet ile birlikte yüce milletimiz, devlet, millet, dil ve din bilincine kavuşarak, laik ve sosyal bir devlet olarak Ulu Önderin gösterdiği muştulu yolda yürümeye başlamıştır.

 

Cumhuriyetin temel düşüncesi; Türk Milletini tüm kurum ve kurulları ile çağdaş muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek, Türk insanının içindeki cevheri ortaya çıkarmak ve ufkunu açmaktır.

 

Yüce Türk Milleti Cumhuriyetin temel sütunlarına sımsıkı sarılarak, 97 yıl boyunca vatan toprağına ve kutsal değerlerine yönelik iç ve dış mihrakların kirli emellerini bertaraf etmiş ve Atatürk Cumhuriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

 

Dil, din, renk, mezhep farkı gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyetini daha kudretli kılmak için hepimiz topyekün ortak gayret, özveri ve hoşgörü ile birbirimize yaklaşmalı ve hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutmak zorundayız.

 

Türkiye Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı tarihin 97.yıldönümünde “Cumhuriyet en büyük eserimdir.” diyerek bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kurucu kahramanları, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

 

Av. Ramazan Erhan TOPRAK

Aksaray Barosu Başkanı



Haberi Sesli Oku