Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜRKİYE MAARİF VAKFI VE ÜNİVERSİTELER ÇEVRİM İÇİ BULUŞTU

TÜRKİYE MAARİF VAKFI VE ÜNİVERSİTELER ÇEVRİM İÇİ BULUŞTU

TÜRKİYE MAARİF VAKFI VE ÜNİVERSİTELER ÇEVRİM İÇİ BULUŞTU

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, farklı kurumlarla gerçekleştirilen iş birliklerinin yeni, farklı, etkili ve kapsamlı çalışmalara vesile olduğunu ve bu nedenle birlikte iş üretmeyi önemli bulduklarını söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen Üniversitelerle İş Birliği İstişare Toplantısı’nın ikincisi, çevrim içi ortamda ve 73 üniversitenin katılımıyla yapıldı. ASÜ Rektörü Şahin’in de katıldığı programın açılışında konuşan Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, tüm insanlığı kuşatıcı bir eğitim vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi. Türkiye Maarif Vakfı’nın ilkelerine dikkat çeken Prof. Akgün, “Kalkınma için küresel ortaklığı gerçekleştirmeye çalışan Vakfımız, evrensel ilköğretimin gerçekleştirilmesi için gayret gösterir, insanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addeder, Anadolu’nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturur…” dedi. Vakfın 2023 hedeflerine ilişkin bilgiler de veren Prof. Akgün, “Hedefimiz, iş birliği protokolü imzaladığımız üniversitelerle yaptığımız çalışmaların niteliğini arttırmak, daha verimli sonuçlara odaklanmaktır” diye konuştu. Yapılan açılış konuşmasının ardından iş birlikleri faaliyetleri hakkındaki istişare oturumu gerçekleştirildi ve üniversitelerin Türkiye Maarif Vakfı ile yurt içinde ve yurt dışında geliştirdikleri faaliyetlere ilişkin görüş ve öneriler dile getirildi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, toplumsal bakımdan yeni, farklı ve etkili çalışmalar üretmek adına kurulan iş birliklerini kıymetli bulduklarını söyledi.

TBMM tarafından çıkarılan özel bir kanunla 2016 yılında kurulan Türkiye Maarif Vakfı, eğitim alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen bir kamu vakfı olarak hizmet üretiyor. Dünya genelinde 104 ülkeyle resmi temas sağlayan ve 67 ülkede faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı’nın 52 ülkede temsilciliği bulunuyor. Vakfın 44 ülkedeki 342 okul, 1 üniversite ve 14 eğitim merkezinde toplam 43 bin 813 öğrencisi var.



Haberi Sesli Oku