Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SARIMSAĞI AKSARAY’DA ÜRETİLİYOR

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SARIMSAĞI AKSARAY’DA ÜRETİLİYOR

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SARIMSAĞI AKSARAY’DA ÜRETİLİYOR

 
 
BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİÇER; ‘’ACIPINAR'DA ÜRETİLEN SARIMSAK AKSARAY'IN MARKA ÜRÜNÜ HALİNE GELDİ’’
 
Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile birlikte Acıpınar Köyünde başlayan sarımsak hasadında üreticileri ziyaret ettiler.
Son yıllarda Aksaray Merkeze bağlı Acıpınar köyünde üretimi yaygınlaşarak ülkemize katma değer kazandıran ürünlerden olan sarımsak ürününün hasadı Aksaray’da başladı. Hasat yapan çiftçileri Belediye Başkanı Evren Dinçer ve beraberindeki Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile Tarım ve Orman İl müdürü Bülent Saklav yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Evren Dinçer hasatın hayırlı olması temennisinde bulunmak için gittiği Acıpınar köyünde sarımsak üreticileri ile sohbet ederek sarımsak yetiştiriciliği hakkında üreticilerden bilgi aldı. 
Çiftçilerle birlikte hasat yapan Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Acıpınarlı hemşehrilerimiz ürettikleri sarımsak ürünü ile ülkemize katma değer kazandırıyorlar. Acıpınar köyümüzde yetiştirilen bu ürünler Türkiye’nin her noktasında alıcı buluyor. Sevilerek tüketilen şifa deposu bir ürün şehrimizde yetişiyor. Bizlerde bu ürünü yetiştirerek şehrimizin marka ürünü haline getiren çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Hasatlarının bol ve bereketli olmasını temenni ediyoruz. İfadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku