Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU’NUN TAMAMINI 2022 SONUNA KADAR HİZMETE AÇACAĞIZ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU’NUN TAMAMINI 2022 SONUNA KADAR HİZMETE AÇACAĞIZ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU’NUN TAMAMINI 2022 SONUNA KADAR HİZMETE AÇACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı sonuna kadar Bilecik-Yenişehir Yolu’nun tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açacaklarını açıkladı. Bilecik’in ulaşım ve erişim yatırımları için 22 milyar 547 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydeden Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattın üzerinde bulunan T26 Tüneli’nin altyapı çalışmalarında yüzde 75 fiziki ilerleme sağlandığını da dile getirdi. 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik ziyareti kapsamında Yenişehir -Bilecik -Osmaneli Yolu Şantiyesi’nde çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Karaismailoğlu, Bilecik Girişi Köprülü Kavşağı’nın açılışının ardından Yenişehir-Bilecik-Osmaneli Yolu şantiyesindeki çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Karaismailoğlu, “Bugün Bilecik’e gelmemize vesile olan faaliyetlerimiz, AK Parti hükümetleri olarak 20 yıl önce başlattığımız, memleketimizin her köşesinde, ulaşımın her modunda hayata geçirdiğimiz ‘Eser Siyasetimizin’ birer örneğidir. 2003 yılından bugüne sadece ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Türkiye, tarihi boyunca böyle bir yatırım hamlesine, böyle bir kalkınmaya şahit olmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

ALTYAPI ALANINDA ÜLKEMİZİN 100 YILLIK AÇIĞINI 20 YILDA KAPATABİLME BAŞARISINI GÖSTERDİK

 

Özellikle altyapı alanında Türkiye’nin 100 yıllık açığını 20 yılda kapatabilme başarısının gösterildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Milletimiz bize, ülkemizi yönetme yetkisini verdiğinde Türkiye, kendi içinde siyasi ve ekonomi mücadelesi içerisindeydi. Şimdi ise ülkemiz; tüm dünyada saygınlığı artan, sözü geçen, etki alanı sınırlarının çok ötesine uzanan küresel bir güç olma yolunda ilerliyor. ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ anlayışımızdan taviz vermeyerek, milletimizin hizmetkarı olduğumuzu bir an olsun aklımızdan çıkarmayarak yürüdüğümüz bu yolda, halkımızın desteğini her daim görmemiz, kutlu yürüyüşümüzdeki en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Milletimizin emanetini daha ileriye, daha iyiye taşımak için durmaksızın çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Yatırımlarımızla Türkiye’yi küresel bir lojistik süper güç olma yoluna sokmak için büyük çabalar sarf ettik. Ve bu yolda da emin, hızlı ve planlı adımlarla ilerliyoruz. Sadece belli şehirlerimizin değil, ülkemizin dört köşesinde, bütünsel kalkınmanın ağlarını her bir yatırımla ilmek ilmek örüyoruz.”

 

KARAYOLLARINDA ELEKTRİKLİ VE ALTERNATİF ENERJİ KULLANIMINI ARTIRACAĞIZ

 

Son 20 yılda yapılan yatırımların içinde yüzde 65’lik oranla büyük payı, karayolları projelerinin aldığını kaydeden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, ülke genelindeki karayolu çalışmalarıyla bölünmüş yol uzunluğunu, 4,5 kat artırarak 28 bin 664 kilometreye, otoyol uzunluğunu 2 katına çıkararak 3 bin 633 kilometreye ulaştırdıklarını söyledi. “Tünellerimizi de 13 kat artırarak 650 kilometrenin üzerine çıkardık. Geçit vermeyen dağları tünellerle, derin vadileri de köprü ve viyadüklerle aştık; Köprü ve viyadük uzunluğunu 2,5 kat artırdık” diyen Karaismailoğlu, Türkiye’nin hedef ve yol haritalarının belirlendiğini ve 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırlandığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Planlarımızda; 28 bin kilometreden 38 bin kilometrenin üzerine çıkaracağımız bölünmüş yol ağımızda; akıllı ve otonom teknolojiler ile donatılmış, hızlı, emniyetli yol altyapısı ile kaza oranlarını daha da azaltacağız. Yolculuk planlamalarına göre elektrikli şarj altyapısı kuracağız. Karayollarında fosil yakıt yerine elektrikli ve alternatif enerji kullanımını artıracağız” dedi.

 

BİLECİK’İN BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 7 KAT ARTTIRDIK

 

Bugüne kadar Bilecik’in ulaşım ve erişim yatırımları için 2022 yılı rakamlarına göre yaklaşık 22 milyar 547 milyon liralık yatırım yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Bilecik’in bölünmüş yol uzunluğunu 7 kat arttırarak 21 kilometreden 171 kilometreye çıkarıldığını dile getirdi. Bilecik’i bölünmüş yollarla Bolu, Sakarya, Eskişehir ve Kütahya’ya bağladıklarını aktaran Karaismailoğlu, “2003’te bitümlü sıcak kaplamalı asfalt yol uzunluğu sadece 16 kilometre iken, bu standarttaki yol uzunluğunu 13 kattan fazla artırarak, 225 kilometreye uzattık. Son 20 yılda, bu güzel şehrimizde, 135 kilometre tek yol yapım ve iyileştirmesi gerçekleştirdik. Toplam uzunluğu 6 bin 524 metreyi bulan 2 çift tüp tüneli tamamladık. Toplam uzunlukları 3 bin 480 metreyi bulan tam 86 köprüyü sizlerin hizmetine sunduk. Bugün Bilecik il genelinde devam eden 5 karayolu projemizin toplam proje bedeli 703 milyon lirayı bulmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

ANKARA-İSTANBUL YHT HATTINDA SEYAHAT SÜRESİ 35 DAKİKA KISALACAK

 

Öte yandan, Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinin geçiş noktasındaki ‘kuruluş ve kurtuluş’ şehrimiz Bilecik’te, demiryolu yatırımı ve iyileştirmesi için, deyim yerindeyse bir seferberlik yürütüldüğünü aktaran Karaismailoğlu, Bilecik ve Bozüyük YHT Gar’larını ve Pamukova-İnönü arasında 96 kilometrelik yol yenilemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara-Eskişehir- Bilecik- İstanbul YHT Hattı’nın Alifuatpaşa-Arifiye kesiminin tamamında, saatte 250 kilometre hızla işletmecilik ve Alifuatpaşa-Arifiye arasındaki mevcut konvansiyonel hatta yük taşımacılığının yapılması amacıyla güzergah üzerindeki inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünün altını çizen Karaismailoğlu, “Proje kapsamında; T26 Tüneli’nin altyapı çalışmaları devam ediyor. Projede, yüzde 75 fiziki ilerleme sağladık. 2024 yılı başında tamamlayacağız. Doğançay Ripajı-1 kesiminin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul YHT Hattı’nda seyahat süresi 11 dakika daha kısalacak. Doğançay Ripajı 2. kesimde altyapı çalışmalarında yüzde 28 fiziki ilerleme sağladık. Tüm kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı’ndaki seyahat süresindeki kısalma 35 dakikaya çıkacaktır. Bilecik il sınırları içerisinde 140 kilometre Hızlı Tren ve 165 kilometre konvansiyonel hat olmak üzere 305 kilometrelik demiryolu ağı mevcuttur. Bilecik’teki bir diğer demiryolu yapım işimiz olan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Demiryolu Projemiz…Bursa-Yenişehir ve Bandırma-Bursa olarak hatta iki kesimde çalışmalarımız devam ediyor. Projede kalan işler kapsamında; Bursa-Yenişehir-Osmaneli üstyapı ve elektrifikasyon, bunun yanında Yenişehir-Osmaneli bölümünün altyapı işleri yapılacak. Tüm projeyi 2024 yılı sonunda tamamlayıp hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

 

BİLECİK BOZÜYÜK LOJİSTİK MERKEZİ İLE 1,9 MİLYON TON TAŞIMA KAPASİTESİ SAĞLAYACAĞIZ

 

Bilecik’te yapılan diğer yatırımlara da değinen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Bilecik Bozüyük Lojistik Merkezi ile 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlanacağını aktardı. Türkiye’ye 654 bin metrekarelik lojistik alan daha kazandırılacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, “20 yıl önce hiç hızlı internet kullanıcısı olmayan Bilecik’te şu an 220 bine yakın abone bu hizmeti alıyor. Bu rakama ulaşabilmek için haberleşme altyapısındaki fiber optik kablo uzunluğunu 1941 kilometreye çıkardık” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN, NE YAPSAK AZDIR

 

“Şantiye incelemesi yaptığımız Yenişehir-Bilecik-Osmaneli bölünmüş ve bitümlü sıcak kaplamalı yol projesi, toplam uzunluğu 40 kilometrelik Yenişehir-Bilecik Devlet Yolu’nun, Bilecik il genelinde yürüttüğümüz bölümüdür” diyen Karaismailoğlu, “Bilecik il sınırları içinde kalan 16,1 kilometrelik kısmında, bugüne kadar 6,1 kilometresini bölünmüş yol standardında tamamlayarak hizmete açtık. Projede bu yıl; 2,5 kilometrelik BSK bölünmüş yol ve kalan kısımlarını tamamlayacağız. 2022 yılı sonuna kadar da Bilecik Yenişehir yolumuzun tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açacağız. Ülkemizin imarı için, tüm ulaşım modlarımızda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Haberleşme, Kara, hava, demir ve denizyolları arasında bütünleşik bir ulaşım sistemi kuruyoruz. Tüm ulaşım sistemleri arasında hızlı, verimli, ekonomik bir ulaşım ağını kuruyoruz. 7/24 esasına göre, canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye için, ne yapsak azdır. Bilecik için ne yapsak azdır. Biz halkımıza hizmeti ‘Hak’ka hizmet aşkı ile yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku