Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vaka sayısı sıfıra yakın bir düzeye geldi

Vaka sayısı sıfıra yakın bir düzeye geldi

Aksaray için yeni bir yol haritası belirliyoruz

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray’da Kovid 19 vaka sayısının sıfıra yakın bir düzeye geldiğini açıkladı.

Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada Aksaray’da Kovid-19 ile yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti. Gelinen noktada pandeminin Aksaray’da bitme noktasına geldiğini kaydeden Vali Aydoğdu;

“Aksaray’da vaka sayılarına baktığımız da sıfıra yakın bir düzeye geldik. Şu an her şey kontrol atında. Hastane de boşalmak üzere. Süreçte 1,5 yıl boyunca çocuklarımız evde kaldı, sokağa çıkamadılar, okula gidemediler ama buna rağmen Aksaray’da çok ciddi bir mücadele yapıldı. Bu noktada bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte Aksaraylıların desteği ile hep beraber bu noktaya geldik. Buradan bütün Aksaraylılara ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Aksaray’da artık iyileştirme süreci başlatılacağını vurgulayan Vali Aydoğdu; bundan sonra yine hep birlikte yaşanılan sürecin rehabilitasyonu yönünde programların uygulamasına geçileceğini bunun için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

2-Vali Aydoğdu: “Aksaray için yeni bir yol haritası belirliyoruz”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kentin marka şehir olarak anılması ve sahip olduğu potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek tanıtımının en iyi şekilde yapılması için yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini söyledi.

Aksaray için herkesin elinden gelen gayreti göstermesini isteyen Vali Aydoğdu; Aksaray’ın tanıtımı konusunda yeni bir yol haritası belirleyeceklerini belirtti.

Aksaray’ın sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihini ve kültürünü tanıtan çok önemli bir yapımın tamamlandığını ifade eden Vali Temmuz ayı içerisinde Vizyon Aksaray adıyla yeni tanıtım filminin galasını gerçekleştireceklerini söyledi.

-Ihlara Vadisinde Yazarlık Kampı

Aksaray’ın güzelliklerini en iyi şekilde göstermek için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Vali Aydoğdu; ilk etkinliğin 16-20 Haziran tarihleri arasında Ihlara Vadisinde gençlerin katılacağı yazarlık kampı ile başlayacağını söyledi. 5 bin gencin müracaat ettiği 120 gencin katılacağı yazarlık kampının ilk konuğunun ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın olacağını ifade eden Vali Aydoğdu;

“İlber Ortaylı Hocamız bu kampta gençlerle olacak. Pandemi sürecinden sonra hızlı bir şekilde kendimizi tamir etmemiz, onarmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreç Aksaray’ın bir şekilde ayağa kalkacağı, kendi iç dinamikleri ile tanıtımını hızlı bir şekilde yapacağı, el ele verip Aksaray’ın güzelliklerini gösterme zamanı diye düşünüyoruz. El birliğiyle bunları yapacağız. Yaz ayları geliyor. Gurbetçilerimiz gelecek. Bir taraftan da turizm merkezlerimizi hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Kamplarımızla, yurt dışından ve Türkiye’nin değişik yerlerinden Aksaray’a gelecek misafirlerimize şehrimizin güzel bir tanıtımını yapacağız” dedi.

3--Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek Projesi

‘Polis’ temalı resim sergisinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaşı olduğu 2021 yılı Çocuk ve Gençleri Destek ve Koruma Programı kapsamında ‘Polis’ temalı resim yarışması düzenledi.

Yarışmada dereceye giren eserler 15 Temmuz Milli İrade Meydanında sergilendi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu "Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek" projesi kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserleri inceledi. Resimleri yapan öğrencilerden bilgi alan Vali Aydoğdu birbirinden güzel temaların işlendiği resimleri çok beğendiğini söyledi. Dereceye giren eser sahibi öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Aydoğdu; yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti.



Haberi Sesli Oku