Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

AK Parti iktidarları döneminde vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması ve geleceğe taşınması anlamında çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Aksaray İl Başkan Hüseyin Altınsoy, Aksaray’daki vakıf eserlerinin özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarımının yapıldığını bildirdi.

 

2003-2016 yılları arasında Aksaray’a Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla, ecdat yadigarı camilerin, türbelerin, han ve hamamların yanında kervansarayların özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarım işleminin yapıldığını ifade eden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Mazisine sahip çıkmayan bir toplum yıkılmaya mahkumdur. Bu vesileyle biz hem tarihimize, hem vakıf eserlerimize, hem de kültürümüze sahip çıkma adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile iktidarımız döneminde çok önemli çalışmaları ve projeleri hayata geçirdik. Vakıf eserleri, birer mimari eser olmanın ötesinde, asırlar boyunca toplumsal yaraların sarılmasında, insani ihtiyaçların karşılanmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde son derece önemli kurumlar olmuşlardır. Ecdadımızın, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışıyla imar ettiği vakıf eseri sayesinde, yaşadığımız topraklar, yardımlaşmayı, merhameti, sevgiyi, şefkati merkeze alan bir eşsiz bir vakıf medeniyetine dönüşmüştür. Bu anlamda vakıf eserlerine büyük önem veren AK Parti hükümetleri, 41 bin 750 adet vakfa ait yurt içindeki taşınmaz vakıf kültür varlığının tespit ve tescil edilmesini sağladı. Eserlerin envanteri çıkartılarak belgeler arşivlendi. Bunlara ait projeler hazırlanarak restorasyonları veya onarımları tamamlandı. Söz konusu çalışmalarla restorasyon veya onarımı yapılan vakıf eseri sayısını 86 kat artırdık” dedi.

 

Vakıf eserlerinin yeniden hayat bulması konusunda Aksaray merkez ve ilçelerinde çok önemli tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten İl Başkanı Altınsoy, “Aksaray’da birçok vakıf eseri yeniden ayağa kaldırılarak hizmet vermeye başladı. İlimize gelen misafirler ve turistler restore edilen vakıf eserimizi de ziyaret ediyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz, bu süreçte yaklaşık 9,11 milyon TL tutarındaki bütçeyi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması için harcamış vaziyette. Bundan sonrada vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması konusunda biz dün olduğu gibi bugünde, yarında her türlü desteğimizi vereceğiz, vakıf eserlerimize sahip çıkacağız.” diye konuştu. 28.11.2019

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI

HÜSEYİN ALTINSOY



Haberi Sesli Oku