Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Hamza Aydoğdu Hayvan Pazarında Denetim ve İncelemelerde Bulundu 

Vali Hamza Aydoğdu Hayvan Pazarında Denetim ve İncelemelerde Bulundu 

Vali Hamza Aydoğdu Hayvan Pazarında Denetim ve İncelemelerde Bulundu


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte 28 Temmuz tarihi itibariyle açılan, Kurban Bayramının 1 günü 31 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacak canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde açılan canlı hayvan pazarını gezerek esnaflarla görüşen Vali Aydoğdu vatandaşların kurban alışverişlerinde satıcılarla pazarlık yaptı. Pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşlardan maske ve mesafe konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini isteyen Vali Aydoğdu yaptığı açıklamasında; “Hayvan Pazarında Tarım ve Orman Müdürlüğümüz çok güzel tedbirleri almış durumda, kurbanlık için satışa sunulan hayvanların ultrason muayenesi, hastalık ve yaş muayenesi yapılıyor. İnsanlar kurbanlarını kesmek adına gayret gösteriyorlar. Kurban pazarlıklarına şahit oluyoruz. Alınan tedbirleri ve yerinde görmek, sosyal mesafe ve maske tedbirleri için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet etmek için Pazar yerinde incelemelerde bulunuyoruz” dedi. 
Tarım ve Orman Müdürlüğünün 48 veteriner 12 ekipler denetim yapacağını ifade eden Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise kurban bayramı için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. 
Vatandaşlarla satıcıların kurban pazarlıklarına şahitlik eden Vali Aydoğdu vatandaşlara kesecekleri kurbanların hayırlı olması dileğinde bulundu. 

 



Haberi Sesli Oku