Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Hamza Aydoğdu Karaören Köyü’nü ziyaret etti

Vali Hamza Aydoğdu Karaören Köyü’nü ziyaret etti

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu köy ziyaretleri kapsamında merkeze bağlı Karaören Köyü’nü ziyaret etti. Köy kıraathanesinde vatandaşların sohbet eden Vali Aydoğdu vatandaşların ve köyün sorunlarını dinledi.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Tarım Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile Karaören Köyü’nü ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu, köy muhtarı Veyis Mercan ve vatandaşlarla görüşerek sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı.

Üzümü ile meşhur köyün bu değerini en iyi şekilde kullanması için kooperatif kurulması gerektiğini ifade eden Vali Hamza Aydoğdu birlik ve beraberlik içerisinde çok hizmetler gerçekleştirileceğini söyledi.

Aksaray’ın her alanda çok önemli potansiyeli olduğunu dikkat çeken Vali Aydoğdu; Gülağaç İlçesinde kurulan kadın kooperatifini örnek göstererek kooperatifin ürettiği ürünlerini çok rahat pazarlayarak maddi gelir elde ettiğini vurguladı.

Güçlerin birleştirilmesi ile önemli başarı hikâyelerinin yazılacağını kaydeden Vali Hamza Aydoğdu; Karaören köyünün iyi üzümleri ile bilindiğinin belirtilmesi üzerine bölgede üzüm bağlarının geliştirilmesi, vatandaşların bu alanda maddi kazançlar elde edebileceğini, bununda bir araya gelerek kurulacak kooperatif eliyle yapılabileceğini belirtti. Karaören Köyü’nde kooperatif kurulması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını veren Vali Aydoğdu; vatandaşların ilettiği sorun ve ihtiyaçların çözümü için gerekli çalışmaların kısa sürede yapılacağını söyledi.



Haberi Sesli Oku